Στα 11 φτάνουν τα εστιατόρια στην Κρήτη που έχουν \”Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας\”, ύστερα από τη χορήγηση της πιστοποίησης σε ένα ακόμη εστιατόριο.

Το \”Σήμα\” , αποτελεί μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας και στοχεύει στην ανάδειξη και προώθηση της Κρητικής διατροφής.

Βασική προϋπόθεση για τη χορήγησή του, είναι τα υποψήφια εστιατόρια να προσφέρουν πραγματικές κρητικές γεύσεις, να χρησιμοποιούν κρητικό ελαιόλαδο αλλά και τοπικά προϊόντα.

Το όφελος από τη χορήγηση της πιστοποίησης αφορά τόσο τους καταναλωτές όσο και τους επιχειρηματίες που αποκτούν έτσι ένα ισχυρό εργαλείο προβολής, ενώ οι καταναλωτές μια εγγύηση για την ποιότητα των πιάτων που καταναλώνουν.

Σε συνάντηση άλλωστε που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, με την παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, συζητήθηκε ακριβώς το θέμα του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας, μέρος του οποίου αποτελεί και το \”Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας\”.

Κατά κοινή ομολογία, το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων εστίασης για τη χορήγηση πιστοποίησης αυξάνει διαρκώς, ενώ αρκετές είναι αυτές που βρίσκονται ήδη σε διαδικασία αξιολόγησης.

Για πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση και τα πιστοποιημένα εστιατόρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» τηλεφωνικά στο 28310 51401, ηλεκτρονικά στο [email protected]ή μέσω της ιστοσελίδας www.cretan-nutrition.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook