Στην προμήθεια δύο απινιδωτών, προχώρησε ο Δήμος Χανίων, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα 11/7/2012, στο Δημαρχείο Χανίων από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Χρυσούλα Χατζηδάκη και Μανούσο Λιονάκη, παρουσία και του Ιατρού του ΕΚΑΒ, Διευθυντή σεμιναρίων ΕRC Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης Στέλιου Λαμπάκη.

Για τον χειρισμό δε των απινιδωτών, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο υπαλλήλων του Δήμου και Δημοτικών Αστυνομικών σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Κρήτης .

Πρόκειται για συσκευές που χορηγούν αυτόματα ηλεκτρικό ρεύμα με τη μορφή απινίδωσης στην καρδιά για να επαναφέρουν τον κανονικό της ρυθμό μετά από ανακοπή .

Ένας εξωτερικός απινιδωτής μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για έναν άνθρωπο στα κρίσιμα λεπτά για τη ζωή του ενώ η χρήση του είναι απλή.

«Ο Δήμος Χανίων παρά τις γενικότερες δυσκολίες, υλοποιεί δράσεις που στοχεύουν στην διατήρηση – προφύλαξη και προάσπιση της υγείας των πολιτών αλλά και στην πρόληψη και τελικά της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών» όπως τόνισε η κα Χατζηδάκη, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε στην προμήθεια δύο απινιδωτών, εκ των οποίων ο ένας θα τοποθετηθεί στο Δημαρχείο Χανίων και ο άλλος θα είναι στην διάθεση της Δημοτικής Αστυνομίας κατά τις περιπολίες της .

Από την πλευρά του ο κ. Λιονάκης ανέφερε ότι η Δημοτική Αστυνομία συμμετέχει στην προσπάθεια του Δήμου για κοινωνική προσφορά, έχοντας την μία συσκευή απινίδωσης πάντα στις βάρδιές της για άμεση πρόσβαση σε οποιαδήποτε περιστατικό.

Τέλος, ο κ. Λαμπάκης, αναφέρθηκε στη χρησιμότητα τέτοιων προγραμμάτων, όπου σύμφωνα και με διεθνείς στατιστικές η χρήση τους στα πρώτα λεπτά, μειώνει σημαντικά τα ποσοστά θνησιμότητας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook