Ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις πραγματοποιούνται την καλοκαιρινή περίοδο στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας (Κ.Π.Δ.) και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π) του Δήμου Χανίων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π.) Χρύσα Χαριτάκη και η Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π. Κατερίνα Κουνελάκη, και ο πρόεδρος του Αθλητικού Ποδηλατικού Συλλόγου «Τάλως – ΑΝΕΚ», Γιάννης Κοπανάκης.

«Τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας οφείλουν να αποτελούν πόλο έλξης για τα παιδιά και στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αρχή αναπτύσσει σειρά πρωτοβουλιών, με στόχο την διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους», επεσήμανε η κα Χαριτάκη, η οποία στάθηκε ιδιαίτερα στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο Ακρωτήρι – με τη συνεργασία του προαναφερθέντος Συλλόγου – και σκοπό την εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

«Τα τρία ΚΠΔ και το ΚΔΑΠ διανύουν άλλη μία χρονιά προσφοράς και στήριξης στο παιδί και την οικογένεια με την παροχή ποικίλων προγραμμάτων δίδοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο, να δραστηριοποιηθούν μέσα σε ομάδες, να επικοινωνούν, να αποκτούν δεξιότητες και εμπειρίες ζωής», τόνισε από την πλευρά της η κα Κουνελάκη.

Στα προγράμματα που θα υλοποιηθούν με τη συνεργασία του Δήμου Χανίων και του Συλλόγου «Τάλως – ΑΝΕΚ» στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο Ακρωτήρι, αναφέρθηκε ο κ. Κοπανάκης, σημειώνοντας ότι θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, 18.30 – 19.30, μέχρι 31 Αυγούστου 2012.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα ΚΠΔ και το ΚΔΑΠ, έχει ως εξής:

ΚΔΑΠ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ:
Δευτέρα 16 Ιουλίου 10:00-12:00μμ.
Πρόγραμμα Συναισθηματικής Αγωγής .
«Ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων.»Υπευθ. Προγράμματος Μαλανδράκη Κατερίνα Ψυχολόγος & Σεφερλή Κατερίνα Κοινωνική Λειτουργός.
• Τετάρτες 11 και 18 Ιουλίου.(9:30-10:30πμ.)
Δραστηριότητα φιλαναγνωσίας που θα περιλαμβάνει: αφήγηση, μουσικό-κινητική και εικαστική προσέγγιση. Τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους βιβλίο με την μέθοδο origami. Θα το εικονογραφήσουν και θα κάνουν κολάζ. Από την εμψυχώτρια Νίκη Μαρκάκη.
• Τρίτη 17 Ιουλίου. (13:00-14:00μμ)
Γνωριμία με τα βότανα και τα αγριολούλουδα της Κρήτης. Από το βοτανοπωλείο «Δίανθος» θα μιλήσει στα παιδιά η Ευαγγελία Κουβάτσου.
• Πέμπτη 19 Ιουλίου.( 10:00-12:00μμ)
Διαπολιτισμική επικοινωνία –ξενόγλωσση δραστηριότητα(μουσικό-κινητική έκφραση και παιχνίδι). Από την καθηγήτρια Γερμανικών και Αγγλικών Βαρβάρα Γκάγκα..
• Πέμπτη 27 Ιουλίου. Καθώς και τις Πέμπτες 3,10 και 17 Αυγούστου.
Πρόγραμμα ζωγραφικής από την ζωγράφο Χριστίνα Κανιτσάκη.
• Τετάρτη 1 Αυγούστου. (10:30-11:30πμ)
Χειροποίητες κατασκευές με υλικά της φύσης από την διακοσμήτρια Ελένη Μαυρογένη (καλλιτεχνικό χωριό)..

Κ.Π.Δ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ:

Τρίτη 3 Ιουλίου ώρα 10:30 – 11:30.
Έναρξη Προγράμματος με θέμα: «Είμαι ένας μικρός εφευρέτης» από τον εκπαιδευτικό Βασιλομανωλάκη Κυριάκο.
Πέμπτη 20 Ιουλίου. 10:00-12:00μμ.
Πρόγραμμα Συναισθηματικής Αγωγής .
«Ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων.»Υπευθ. Προγράμματος Μαλανδράκη Κατερίνα Ψυχολόγος & Σεφερλή Κατερίνα Κοινωνική Λειτουργός.

ΚΠΔ ΛΕΝΤΑΡΙΑΝΩΝ:

Πέμπτη 5 Ιουλίου. (11:30-12:30μμ)
Ενημερωτική συνάντηση από την εθελοντική ναυαγοσωστική μονάδα του Ναυτικού
Ομίλου Χανίων(ΕΝΑΜΟΝΟΧ) με θέμα: πρόληψη ατυχημάτων στη θάλασσα και την πισίνα. Υπεύθυνος παρουσίασης Κώστας Νικολαντωνάκης..
Δευτέρα 9, 16 και 23 Ιουλίου. (10:00-12:00μμ.)
Καλοκαιρινές κατασκευές από την νηπιαγωγό Αναστασία Λυγγουνού.
Τρίτη 10 , 17 και 24 Ιουλίου.( 9:00-11:00πμ)
Σεμινάριο φωτογραφίας από το φωτογραφείο Studio Emphasis.Υπεύθυνος σεμιναρίου θα είναι ο φωτογράφος Άκης Ζούμπος.
Παρασκευή 13 και 20 Ιουλίου.( 9:30-10:30πμ)
Δραστηριότητα φιλαναγνωσίας που θα περιλαμβάνει: αφήγηση, μουσικό-κινητική και εικαστική προσέγγιση. Τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους βιβλίο με την μέθοδο origami.Θα το εικονογραφήσουν και θα κάνουν κολάζ. Από την εμψυχώτρια Νίκη Μαρκάκη.
Πέμπτη 12 Ιουλίου (10:00-12:00μμ.)
Διαπολιτισμική επικοινωνία-ξενόγλωσση δραστηριότητα(μουσικό-κινητική έκφραση και παιχνίδι) από την καθηγήτρια Γερμανικών και Αγγλικών Bαρβάρα Γκάγκα.
Τετάρτη 18 Ιουλίου( 13:00-14:00μμ)
Γνωριμία με τα βότανα και τα αγριολούλουδα της Κρήτης. Από το βοτανοπωλείο Δίανθος θα μιλήσει στα παιδιά η Ευαγγελία Κουβάτσου.
Πέμπτη 26 Ιουλίου(10:00-12:00μμ.)
Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των παιδιών με θέμα την ανακύκλωση.
Το οποίο θα περιλαμβάνει (προβολή διαφανειών , ζωγραφική ,κολάζ).Από την εκπαιδευτικό Μαρία Καμαριανάκη.
Δευτέρα 30 Ιουλίου 10:00-12:00μμ.
Πρόγραμμα Συναισθηματικής Αγωγής .
«Ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων.»Υπευθ. Προγράμματος Μαλανδράκη Κατερίνα Ψυχολόγος & Σεφερλή Κατερίνα Κοινωνική Λειτουργός.
Τετάρτη 1 Αυγούστου(9:00-10:00πμ.)
Χειροποίητες κατασκευές με υλικά της φύσης από την διακοσμήτρια Ελένη Μαυρογένη (καλλιτεχνικό χωριό).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook