Μία αρρωστημένη πλεκτάνη ξετύλιξαν με μεθοδικότητα οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Έπειτα από καταγγελίες που έγιναν, η Δίωξη προχώρησε σε εκτεταμένες πολύμηνες έρευνες και τελικά κατάφερε να εντοπίσει τα ηλεκτρονικά ίχνη του επονομαζόμενου… «Δράκου των Δικτύων».

Πρόκειται για έναν 26χρονο άνεργο από τη Δράμα. Το σπίτι του αποτελούσε το ορμητήριο για τους εκβιασμούς και τη σεξουαλική παρενόχληση των δεκάδων ανήλικων κοριτσιών που είχαν πέσει στα δίχτυα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, ο 26χρονος, μέσω Facebook, «αλίευε» τα ανυποψίαστα θύματά του, προσποιούμενος φωτογράφο γνωστού περιοδικού!

Ο δράστης αρχικά έκλεινε ραντεβού με τις ανήλικες και ζητούσε απ’ αυτές να φωτογραφηθούν μόνες τους με μαγιό. Στη συνέχεια απαιτούσε να τραβήξουν γυμνές φωτογραφίες και να του τις αποστείλουν. Πολλές κοπέλες υπέκυπταν.

Ύστερα από αρκετές ημέρες και έχοντας επιτελέσει το «αρρωστημένο έργο» του, εκβίαζε τα ανήλικα ότι, σε περίπτωση που δεν δέχονταν να συνευρεθούν ερωτικά μαζί του, θα δημοσιοποιούσε τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος είχε διαρρεύσει στο Internet χιλιάδες φωτογραφίες, ενώ αναζητούνται κι άλλα άτομα που εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση.

H καταγγελία που οδήγησε στη σύλληψη

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε γίνει καταγγελία μιας 45χρονης ότι άγνωστοι χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook επικοινώνησαν με την 15χρονη κόρη της και της πρότειναν φωτογράφιση σε γνωστό περιοδικό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 26χρονος δράστης, αφού τηλεφώνησε στη 15χρονη και της συστήθηκε ως επαγγελματίας φωτογράφος, επιδίωξε συνάντηση μαζί της, με το πρόσχημα υπογραφής επαγγελματικού συμβολαίου. Παράλληλα, της ζήτησε την αποστολή, μέσω διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφιών της με μαγιό.

Στη συνέχεια, απειλούσε την ανήλικη ότι θα δημοσιεύσει τις επίμαχες φωτογραφίες, αν δεν ενδώσει σε άσεμνες πράξεις, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους με κάμερα, μέσω Διαδικτύου. Επιπλέον, η ανήλικη ενημερώθηκε για την ύπαρξη ψεύτικου προφίλ με το δικό της όνομα, στο οποίο είχαν αναρτηθεί οι συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Από την αστυνομική έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 26χρονος και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του σε περιοχή της Δράμας, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τελικά, συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα Δράμας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook