Η Περιφέρεια Κρήτης Π.Ε. Χανίων, όπως έχει υποχρέωση από το νόμο (άρθρο 106 του ν.4070/12), δημοσίευσε πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κρήτης, με την οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για απόκτηση νέων αδειών αυτοκινήτων ΕΔΧ ή για μετατροπή υφιστάμενων αδειών σε άλλο τύπο, να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Η προβλεπόμενη από το άρθρο 85 του ν.4070/12 Απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης, με την οποία – μεταξύ άλλων – θα καθορίζεται και ο αριθμός των νέων αδειών που τυχόν θα χορηγηθούν, θα εκδοθεί σύμφωνα με τον ίδιο νόμο μετά την ολοκλήρωση υποβολής των σχετικών αιτήσεων και την επεξεργασία τους.

Η Περιφέρεια Κρήτης θεωρεί, όμως, σκόπιμο να ενημερώσει όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη διαδικασία απόκτησης νέας άδειας ΕΔΧ ή μετατροπής υφιστάμενης σε άλλο τύπο, ότι από τον επιτρεπόμενο αριθμό αδειών ανά έδρα, όπως προκύπτει από την επεξεργασία του μαθηματικού τύπου Α= [(Π+Πν)/1000]* Σi, η οποία προβλέπεται στο άρθρο 85 του ν.4070/12 και των προβλεπομένων από την ίδια διάταξη στοιχείων (μόνιμος πληθυσμός της έδρας σύμφωνα με την τελευταία απογραφή – σύνολο διανυκτερεύσεων στην έδρα κατά τα τρία τελευταία έτη – το οποίο είναι διαθέσιμο από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία – δια τον αριθμό 1095) και τον αριθμό των σήμερα υφιστάμενων αδειών ανά έδρα, δεν θεωρείται σίγουρη η χορήγηση νέων αδειών ΕΔΧ.

Η διευκρίνιση αυτή κρίνεται αναγκαία, καθώς η αίτηση για απόκτηση νέας άδειας πρέπει να συνοδεύεται και από εγγυητική επιστολή, ύψους 5.000 ευρώ.

Δείτε εδώ ολόκληρη την προκήρυξη για την Π.Ε.Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook