Στις κατευθύνσεις για την πολιτική που θα ακολουθηθεί στην Ελληνική Αστυνομία της Κρήτης αναφέρθηκε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου , ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ.Μανώλης Παραβολιδάκης.

«Η Κρήτη είναι μια περιοχή με ιδιαιτερότητες. Ως Κρητικός τις γνωρίζω και τις σέβομαι όπως και οι αστυνομικοί που ζουν και υπηρετούν στο νησί.
Σε καμιά όμως περίπτωση δεν θα ανεχθούμε συμπεριφορές ανομίας, αυθαιρεσίας και βίας απ’όπου και αν προέρχονται. Κεντρικός στόχος της δράσης μας είναι η ασφάλεια του πολίτη προς όλες τις κατευθύνσεις»
είπε χαρακτηριστικά ο νέος Γενικός Αστ/κος Δ/ντής Κρήτης, ενώ στο ίδιο πλαίσιο, ερωτώμενος για τις προτεραιότητες που θέτει στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας απάντησε :

«Δεν υπάρχουν προτεραιότητες στην εγκληματικότητα. Όλες οι περιπτώσεις θα αντιμετωπίζονται με την ίδια σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα».
Μάλιστα ο κ.Παραβολιδάκης επεσήμανε ότι το έγκλημα καθημερινά εξελίσσεται, είτε πρόκειται για «βαρύνουσα εγκληματικότητα, είτε για την αποκαλούμενη ως μικροεγκληματικότητα. Για την αστυνομία δεν υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπισή τους».

Ερωτώμενος για τις πολλές περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών ειδικά στην ύπαιθρο της Κρήτης, ο κ.Παραβολιδάκης είπε πως θα αξιοποιηθούν στο έπακρο οι «ειδικοί φρουροί» ενώ σε ότι αφορά στις γνωστές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, στέλνοντας σαφές μήνυμα και προς τους αστυνομικούς τόνισε :

«Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και αντικειμενικές δυσκολίες. Το γνωρίζουμε. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι. Καλούμαστε να εγγυηθούμε την ουσιαστική αστυνόμευση στην Κρήτη και αυτό προϋποθέτει συγκεκριμένα βήματα, στοχευμένες δράσεις και σημαντική δουλειά».

Όπως είπε, τα πρώτα του βήματα στην νέα του θέση, θα «πατήσουν» πάνω στα «χνάρια» του προηγούμενου ΓΑΔΚ αλλά «αν χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουμε στόχους, να επανεξετάσουμε σχεδιασμούς, θα το κάνουμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Την ερχόμενη Δευτέρα 14/3, ο κ.Μανώλης Παραβολιδάκης έχει συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη προκειμένου να καθοριστούν οι πρώτες κατευθύνσεις στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο νησί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook