Θύμα απάτης φαίνεται να έπεσε ένας πρώην ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκίνητων στο Ηράκλειο, όταν αποκαλύφθηκε, ότι η επιχείρηση για την οποία είχε καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να σταματήσει η λειτουργία της, εξακολουθούσε να δουλεύει και μάλιστα να απασχολεί και οκτώ άτομα.

Σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία, η καλοστημένη αυτή κομπίνα εις βάρους του ήρθε στο φώς πριν από ένα περίπου μήνα, όταν στο σπίτι του έφτασε από την κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ ένα χαρτί με την θεώρηση ατομικού βιβλιαρίου υγείας μίας γυναίκας, η οποία εμφανιζόταν ως εργαζόμενη του και ασφαλισμένη από αυτόν.

 Όπως αποκαλύφθηκε στην συνέχεια, το ασφαλισμένο, ήταν η λογίστρια, από την οποία και ζήτησαν το λόγο με την ίδια όμως να επιμένει ότι πρόκειται περί λάθους .

Και όλα αυτά την ώρα που ο επιχειρηματίας, αρκετό καιρό πριν, το καλοκαίρι του 2010, είχε επισκεφτεί την ίδια την λογίστρια, στην οποία και είχε καταθέσει, εκτός των 800 ευρώ και όλα τα σχετικά έγραφα, προκειμένου να κλείσει τα βιβλία της επιχείρησης και συνεπώς να διακόψει την λειτουργία της.

Το πράγμα όμως δεν σταματάει εδώ, αφού όπως αποδεικτικέ στη συνέχεια, στην εν λόγο επιχείρηση που έχει κλείσει εδώ και χρόνια σύμφωνα με τον πρώην ιδιοκτήτη της, φέρεται να απασχολούνταν και άλλοι 7 εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν όλα τα σχετικά προνόμια των ασφαλισμένων.

Μάλιστα, αυτές τις μέρες, η αντιεισαγγελέας Ηρακλείου, που ενημερώθηκε για το περιστατικό, αναμένετε να μετέβει με κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στα κεντρικά γραφεία του Ι.Κ.Α στο Ηράκλειο, προκειμένου να γίνουν όλοι οι απαραίτητές ενέργειες για να διαπιστωθεί το τι ακριβώς συνέβη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook