Τις ανησυχίες του για τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης διάχυσης των ευρωπαϊκών χρεών στη παγκόσμια οικονομία εξέφρασε το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ, Ναογιούκι Σινοχάρα.

Σε δηλώσεις του σημείωσε ότι προς το παρόν φαίνεται πως η διάχυση της ευρωπαϊκής κρίσης θα περιοριστεί κυρίως στις χώρες της περιφέρειας ωστόσο έσπευσε να τονίσει ότι θα πρέπει τα οικονομικά δεδομένα της Ευρώπης θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά. Μια ενδεχόμενη διόγκωση της κρίσης θα είχε ολέθρια αποτελέσματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παρά τα πακέτα διάσωσης και τη δεδηλωμένη πλέον πρόθεση των ευρωπαίων ηγετών να λάβουν οτιδήποτε μέτρα χρειάζονται για να συγκρατήσουν την κρίση, \”οι πρόσθετες αποδόσεις που ζητούν οι επενδυτές για να αγοράσουν τα κρατικά ομόλογα των προβληματικών χωρών-μελών παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και αυτό σημαίνει πως ο σκεπτικισμός των αγορών για τη βιωσιμότητα των χρεών αυτών δεν έχει απομακρυνθεί\” επισήμανε ο Σινοχάρα.

Τέλος, επισημαίνει ότι θα πρέπει οι χώρες της ευρωζώνης να αντιμετωπίσουν εσωτερικα, διαρθρωτικά προβλήματα των οικονομιών τους και να υιοθετήσουν μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook