Είναι σύνηθες να επικηρύσσονται κακοποιοί. Όταν όμως πρόκειται για επικήρυξη…ψαριών, ακόμη κι αν πρόκειται για πιράνχας, τότε είναι είδηση!

Την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφηκαν επιθέσεις πιράνχας σε δύο ανθρώπους που βρίσκονταν σε ποτάμι της πόλης Λιουζού στη νότια Κίνα.

Οι αρχές της πόλης Λιουζού ζήτησαν από τους κατοίκους να προσπαθήσουν να πιάσουν τα ψάρια αυτά που ζουν στα γλυκά νερά της νότιας Αμερικής και του Αμαζονίου έναντι αμοιβής των 1.000 γιουάν(περίπου 160 δολάρια)για κάθε πιράνχας που θα πιάνεται, νεκρό ή ζωντανό, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά την επικήρυξη, πεπειραμένοι ψαράδες προσπαθούν να πιάσουν τα πιράνχας ενώ και οι κάτοικοι της πόλης βοηθούν σ’αυτή την προσπάθεια.

 Πάντως, σύμφωνα με την China Daily, οι ημέρες των πιράνχας είναι μετρημένες γιατί τα ψάρια αυτά δε ζουν σε θερμοκρασίες κάτω των 15 βαθμών Κελσίου, όπως θα συμβεί στον ποταμό αυτόν στη διάρκεια του χειμώνα.

Ακόμα εξετάζεται το γεγονός πως βρέθηκαν εκεί τα πιράνχας. Το πιο πιθανό, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ είναι ότι ίσως τα άφησαν στο ποτάμι κάποιοι που τα είχαν αγοράσει σαν «διακοσμητικά» και οι αρχές τώρα εντείνουν τους ελέγχους στις αγορές για να εμποδίσουν τις πωλήσεις τους.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook