Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων απέστειλε η δημοτική αρχή του Πλατανιά με θέμα την «Άμεση ανάθεση της Μελέτης Έργου του ΕΣΠΑ για την Βιολογική καταπολέμηση του Έλκους της Καστανιάς».

Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ

\”Ο Δήμος έχει σημαντικό ποσοστό από καστανόδεντρα στο Νομό Χανίων, και θα θέλαμε και εμείς από πλευράς μας , να υπερθεματίσουμε στο περιεχόμενο του παραπάνω σχετικού εγγράφου .
Όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί , τα καστανόδεντρα μας αφανίζονται με μεγάλη ταχύτητα, από την ασθένεια του έλκους της Καστανιάς. Πρόκειται για μια ασθένεια που όπως έχομε ενημερωθεί από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, αντιμετωπίζεται αποκλειστικά με την μέθοδο της Βιολογικής Καταπολέμησης.

Διαπιστώνεται ότι όλες οι εξαγγελίες που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2011, για το πρόγραμμα καταπολέμησης του έλκους της καστανιάς, όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν αλλά ούτε καν χρηματοδοτήθηκε η μελέτη με το ποσό των 2 εκατ. ευρώ, όπως είχε δεσμευτεί, ενώπιον των τεσσάρων βουλευτών του Νομού και εκπροσώπων των αγροτών ο τότε υφυπουργός κ. Δριβελέγκας».

Για το παραπάνω υπήρχε ρητή δέσμευση του υφυπουργό προσωπικά και σε εμένα.

Το πρόγραμμα της βιολογικής καταπολέμησης του έλκους της καστανιάς έχει προβλεφθεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αλλά η Μελέτη δεν έχει καν ανατεθεί..

Οι καστανοπαραγωγοί της περιοχής του Δήμου μας , αλλά και γενικότερα του Νομού Χανίων, είναι ανάστατοι από τις εξελίξεις αυτές και κάνουν λόγο για πρωτοφανή εμπαιγμό τους»
Πιστεύουμε πως είναι απαράδεκτο και παράλογο , τα καστανόδενδρα του Δήμου μας και του Νομού μας να γίνουν τα θύματα της γραφειοκρατίας ή οποιασδήποτε άλλης κωλυσιεργίας.

Κύριε Υπουργέ, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σ’αυτά τα θέματα, καθώς γνώστης της φυτικής παραγωγής ως καθηγητής Γεωπονίας , θεωρούμε ότι συμμερίζεστε την άποψη μας αυτή, αλλά και την αγωνία των παραγωγών ,και ελπίζομε σύντομα να μας ορίσετε μια συνάντηση μαζί και με τους παραγωγούς του Νομού μας ,ώστε να δοθεί μια οριστική λύση και να προχωρήσετε στην ανάθεση της προαναφερόμενης μελέτης\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook