Επίσκεψη στο εργοτάξιο του δρόμου Ηράκλειο – Μεσαρά στο Καστέλι πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης ζητώντας από του αρμόδιους ενημέρωση για την πορεία του έργου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι κ.κ. Γ. Αγαπάκης, Διευθυντής ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ, Ν. Λόλας, Διευθυντής της αναδόχου εταιρείας και Ηλ. Φραδέλος εργοταξιάρχης.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης και ενημέρωσης επισημάνθηκε ότι η πρώτη εργολαβία θα έχει ολοκληρωθεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, με σωστούς χειρισμούς και συντονισμένες προσπάθειες, στους επόμενους 6 με 8 μήνες. Όσον αφορά τη δεύτερη εργολαβία, με επιπλέον πιστώσεις και με μία σειρά εγκρίσεων αισιοδοξείται να ολοκληρωθεί στους επόμενους 18 με 24 μήνες.

Στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι το συγκεκριμένο έργο πρέπει άμεσα να παραδοθεί, ο Νότος θα πρέπει να συνδέεται με το Βορά με ένα ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο και ως κυβερνητικός βουλευτής δεσμεύτηκε ότι σε οτιδήποτε απαιτηθεί θα είναι παρόν. Η ολοκλήρωση και παράδοση του έργου ενδιαφέρει όλους τους πολίτες της Μεσαράς και ως εκ τούτου και τον ίδιο. Κλείνοντας ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί την Κρήτη και τα σημαντικά έργα υποδομής, ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Σταύρος Καλογιάννης».

Σημειώνεται ότι το τμήμα Αγ. Βαρβάρα – Αγ. Δέκα (Καστέλι) του άξονα Ηράκλειο - Μεσαρά συνίσταται από δυο εργολαβίες. Η πρώτη εργολαβία αφορά στο τμήμα Αγ. Βαρβάρα Απομαρμά μήκους 7,8 χιλιομέτρων και η δεύτερη το τμήμα Απομαρμά - Αγ. Δέκα μήκους 7,9 χιλιομέτρων, όπου μεταξύ άλλων κατασκευάζονται τρεις (3) σήραγγες συνολικού μήκους περίπου 1200μ καθώς και πέντε (5) μεγάλες κοιλαδογέφυρες συνολικού μήκους 1.100μ.