Τα ονόματα των πρώην στελεχών Siemens στη Γερμανία Ράινχαρτ Σίκατσεκ και Μάικλ Κουτσενρόιτερ περιλαμβάνονται στη λίστα των προσώπων που θα κληθούν, για πρώτη φορά, από την Ελληνική Δικαιοσύνη για απολογία. Πρόκειται για Γερμανούς που υπηρέτησαν σε διευθύνσεις τηλεπικοινωνιών της Siemens στη Γερμανία το διάστημα 1998-2004.

Πιο συγκεκριμένα, οι εφέτες-ανακριτές που χειρίζονται το σκάνδαλο των \”μαύρων\” ταμείων αναμένεται να αποστείλουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο κλήσεις προς απολογία σε 10 πρώην διευθυντικά στελέχη της μητρικής Siemens. Όλοι τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ελληνικές ανακριτικές αρχές προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα κακουργήματα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και της δωροδοκίας.

Οι κλήσεις αφορούν τη σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση ΟΤΕ, η οποία φέρεται να ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο.

Παράλληλα, καθοριστικά για την πορεία της ανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να είναι και της ευρήματα της πραγματογνωμοσύνης για το σύστημα ασφαλείας C4I, προκειμένου να προσδιοριστεί το ύψος της ζημίας που προκλήθηκε στο Δημόσιο από την προμήθεια και την εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας.

Επίσης, οι εφέτες ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση βρίσκονται εν αναμονή των απαντήσεων των αρμενικών αρχών στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών που συνδέονται με την υπόθεση της Armentel.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook