Η 43χρονη πρώην μπασκετμπολίστρια, Όλια Κρίκοβιτς, κατηγορούμενη για συμμετοχή στην οργάνωση «Ροζ Πάνθηρες» απέδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού. Η απόδρασή της έγινε αφού είχε δεχθεί την επίσκεψη ενός άνδρα, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος την επισκέφθηκε για να την προμηθεύσει με χρώματα και μπογιές, καθώς η κρατούμενη πρώην μπασκετμπολίστρια απασχολούνταν μέσα στη φυλακή με γκράφιτι και ελαιοχρωματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κρατούμενη μαζί με το συνεργό της επιτέθηκαν στη σωφρονιστική υπάλληλο και αφού κατάφεραν να την ακινητοποιήσουν της αφαίρεσαν τα κλειδιά και στη συνέχεια βγήκαν από την πύλη των φυλακών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η σωφρονιστική υπάλληλος από την επίθεση που δέχθηκε νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών.

Συλλήψεις μελών της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» είχαν γίνει από την ασφάλεια Αττικής τον περασμένο Μάρτιο. Πρόκειται, εκτός από την 43χρονη, για δυο ακόμη άνδρες ένα 20χρονο και έναν 36χρονο, οι οποίοι ετοίμαζαν μια ακόμη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο. Πρόκειται για διεθνή εγκληματική οργάνωση που με …ειδίκευση σε ληστείες κυρίως σε κοσμηματοπωλεία αλλά και σε καταστήματα ένδυσης, οπτικών και ειδών κινητής τηλεφωνίας, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Οι δύο άντρες, σέρβικης επίσης καταγωγής είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην οδό Θησέως, ενώ η 43χρονη είχε συλληφθεί σε διαμέρισμα στο Χολαργό.

Ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό της κρατούμενης και του συνεργού της, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένει τις επίσημες αναφορές των υπευθύνων του Κορυδαλλού για το συμβάν.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook