Στην αξιολόγηση των στοιχείων, που έφερε η αποστολή της τρόικα μετά την τελευταία επίσκεψη της στην Ελλάδα, επιδίδεται τώρα το ΔΝΤ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου, Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Ουάσιγκτον, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

 Όπως είπε ο κ. Ράις «Είναι πολύ νωρίς να αναφερθούμε στις λεπτομέρειες των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ωστόσο αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι εντοπίστηκαν καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος, σε διάφορους τομείς, και είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική οικονομία διανύει άλλη μια δύσκολη περίοδο. Δεν θα δημοσιοποιήσουμε κάποια έκθεση σε αυτή την φάση της διαδικασίας, καθώς αυτό γίνεται στο τέλος της διαδικασίας αξιολόγησης και μετά την σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου».

 Ο κ. Ράις απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων στους όρους του προγράμματος επανέλαβε την πάγια θέση του Ταμείου όπως την έχει μεταφέρει αρκετές φορές σε ανάλογες ερωτήσεις και η οποία είναι ότι «Βάση των συζητήσεων που θα διεξαχθούν παραμένουν οι αντικειμενικοί στόχοι του προγράμματος όπως έχουν συμφωνηθεί με τις ελληνικές αρχές. Σε αυτή την βάση εάν υπάρχουν ιδέες για το πώς μπορούν να επιτευχθούν καλύτερα οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είμαστε διατεθειμένοι να τις συζητήσουμε, όπως συμβαίνει σε κάθε πρόγραμμα που συμμετέχει το ΔΝΤ».

 Να σημειωθεί, ότι πριν από μερικές ημέρες η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε αναφέρει ότι δεν είναι σε «διάθεση» για διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook