Περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σχεδιάζει για τα τέλη Αυγούστου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να ενημερώσει κατ\’ ιδίαν τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα στην προσπάθεια εξυγίανσης των δημοσιονομικών της, αλλά και να προετοιμάσει το έδαφος για τα ζητήματα που θα θέσει στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης, η οποία μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με Τα Νέα, κυριότεροι σταθμοί στην περιοδεία του κ. Σαμαρά θα είναι το Βερολίνο, το Παρίσι και η Μαδρίτη, όπου θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Μαριάνο Ραχόι, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθεί και η Ρώμη.

Το θέμα των ταξιδιών του Αντώνη Σαμαρά στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες συζητήθηκε και στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι συμφώνησαν απολύτως για την αναγκαιότητά τους.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου βλέπει πολύ θετικά την προοπτική να μεταβούν στις Βρυξέλλες και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να εκπέμψει δυνατά το μήνυμα της αποφασιστικότητας για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που ζητεί η τρόικα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο κοινού ταξιδιού των τριών αρχηγών στις Βρυξέλλες, το επιβεβαίωσε σημειώνοντας ότι «μπορεί να γίνει, όταν ζητηθεί».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook