Υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου και αναχώρησε για διακοπές στα Χανιά. Ο λόγος για τον πρωθυπουργό της Σουηδίας κ. Φρέντρικ Ράινφελντ ο οποίος βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στα Χανιά για τις καλοκαιρινές του διακοπές καθώς φαίνεται πως ήθελε να δει και ο ίδιος απο κοντά τον τόπο που προτιμούν για τις διακοπές τους χιλιάδες συμπατριώτες του.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός ήρθε στο αεροδρόμιο των Χανίων \”Γιάννης Δασκαλογιάννης\” με πτήση τσάρτερ, συνοδευόμενος απο δύο σωματοφύλακες και με άκρως \”τουριστική\” αμφίεση (μπλούζα,σορτσάκι και σαγιονάρες).

Αμέσως επιβιβάστηκε σε βαν και πήγε σε ξενοδοχείο στο Γεράνι του δήμου Πλατανιά, όπου θα διαμείνει για αρκετές ημέρες.

Να σημειωθεί πως μόλις προχθές Τετάρτη 11/7, δηλαδή την ημέρα που ξεκινούσε τις διακοπές του στην Κρήτη, το γραφείο του πρωθυπουργού της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι ο κ.Ράινφελντ υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου καθώς τον περασμένο Μάρτιο χώρισε απο την σύζυγό του, μετά απο 20 χρόνια έγγαμου βίου και ενώ έχουν τρία παιδιά.

Η προτίμηση του κ.Ράινφελντ στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά, αναμένεται να στείλει και ένα μήνυμα σε όλους όσοι σκορπίζουν φήμες και ανησυχίες για τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα.

Ειδικά όταν ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Σουηδίας, σε ότι αφορά στην οικονομική κρίση στην Ευρώπη, μάλλον τάσσεται περισσότερο προς την…Γερμανική πλευρά.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Ράινφλεντ είχε ταχθεί κατα των Ευρωομολόγων είχε ζητήσει \”περισσότερες εθνικές μεταρρυθμίσεις για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, για λειτουργήσουν τα κράτη και να απαλλαγούμε από τη διαφθορά\”, ενώ σε ότι αφορά στις τελευταίες εκλογές στην Ελλάδα είχε πει πως το ότι  \”τις κέρδισε η φιλοευρωπαϊκή δεξιά, καθιστά δυνατό το σχηματισμό μιας κυβέρνησης στην Αθήνα, γεγονός που βελτιώνει τις πιθανότητές της χώρας να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ\”.

Ωστόσο, είχε υπογραμμίσειπως \”απλά δεν μπορούμε να πούμε ότι ξεπεράσαμε τον κίνδυνο, πολλές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Θα ήταν ωραίο αν όλοι οι Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων των πλουσιότερων, άρχιζαν να πληρώνουν φόρους\”.

Who is Who

Όπως γράφει η Wikipedia \”O Φρέντρικ Ράινφελντ (Fredrik Reinfeldt) είναι πρωθυπουργός της Σουηδίας, ηγέτης του φιλελεύθερου συντηρητικού Κόμματος των Μετριοπαθών (Moderata samlingspartiet). Το 2010 έγινε ο πρώτος κεντροδεξιός πρωθυπουργός που εξελέγη ξανά.

Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1965 στο χωριό Έστερχανινγκε (Österhaninge), στο Χάνινγκε (Haninge), στο Σέντερμαλμ (Södermanland) και μεγάλωσε στην Τένστα (Tensta), στη Στοκχόλμη. Έχει σπουδάσει οικονομικά.

Το 1991 εξελέγη πρώτη φορά μέλος του Κοινοβουλίου (Riksdag) και από το 1992 ήταν αρχηγός της νεολαίας του Κόμματος των Μετριοπαθών (Moderata Ungdomsförbundet ή MUF). Ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος τον Οκτώβριο του 2003, διαδεχόμενος τον Μπο Λούντγκρεν (Bo Lundgren), ένα χρόνο μετά την εκλογική του ήττα.

Τρία χρόνια μετά κέρδισε τις εκλογές, στις 17 Σεπτεμβρίου 2006, δηλώνοντας στην προεκλογική του εκστρατεία την προσήλωσή του στο σουηδικό κοινωνικό μοντέλο παρότι το 1993 είχε γράψει το αμφιλεγόμενο βιβλίο «Det sovande folket» (Ένα έθνος που κοιμάται), μιά σκληρή κριτική εναντίον του κράτους πρόνοιας και υποστήριξη για τον μετασχηματισμό σε μία νεοφιλελεύθερη κοινωνία. Θεωρείται ότι ανανέωσε τη σουηδική κεντροδεξιά επαναπροσανατολίζοντάς την προς το κέντρο και φέρνοντάς την στην εξουσία, μόλις τρία χρόνια μετά την ανάληψη της ηγεσίας της.

Ο κεντροδεξιός κομματικός συνασπισμός υπό τον Ράινφελντ κέρδισε τις εκλογές που διενεργήθηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου 2010 χωρίς απόλυτη πλειοψηφία, με ποσοστό 49,2% των ψήφων, που αντιστοιχεί σε 172 έδρες επί συνόλου 349 του Κοινοβουλίου. Ο Ράινφελτ έγινε ο πρώτος κεντροδεξιός πρωθυπουργός στην χώρα του που επανεξελέγη για δεύτερη συνεχή φορά.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook