Πρώτη δημοσίευση: 10:55

Ακόμα περισσότερο φαίνεται πως περιπλέκεται η υπόθεση που κατήγγειλε πρώην επιχειρηματίας από το Ηράκλειο(που σήμερα δε ζει στην Ελλάδα) και σχετίζεται με το ΙΚΑ. 

Στην καταγγελία που ανέδειξε χθες το flashnews o επιχειρηματίας έκανε λόγο για απάτη, αφού στο ΙΚΑ φαινόταν πως απασχολούσε υπαλλήλους ενώ εκείνος είχε διακόψει την λειτουργία της επιχείρησης του. 

Μετά την έκταση που έλαβε η υπόθεση ο Διευθυντής του ΙΚΑ Νίκος Ροκαδάκης θα καταθέσει μήνυση σε βάρος τόσο του επιχειρηματία, όσο και της λογίστριας του, καθώς από την υπόθεση έχει υποστεί οικονομική ζημιά το Ίδρυμα. 

Από τη μια πλευρά το ΙΚΑ υποστηρίζει (ορθά)οτι για να γίνει έναρξη υποβλήθηκαν αρκετά έγγραφα από την πλευρά του επιχειρηματία, άρα πως γίνεται να μην ήταν σε γνώση του και από την άλλη μεριά ο επιχειρηματίας υποστηρίζει πως δεν γνώριζε τίποτα. 

Η υπόθεση -όπως άλλωστε σημειώσαμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ- κρίνεται ως περίεργη, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά. 

Το γεγονός ότι η επιχείρηση υπέβαλε για μεγάλο χρονικό διάστημα καταστάσεις προσωπικού, είναι αρκετό για να καταστήσει υπεύθυνο της απάτης τον επιχειρηματία; Απάντηση στην ερώτηση θα δώσει η έρευνα που θα ακολουθήσει.