Ένας 28χρονος άνδρας με αυτισμό από το Κολοράντο των ΗΠΑ βρέθηκε ζωντανός στην έρημο της Γιούτα, έπειτα από 20ήμερη περιπλάνησή του σε αυτή και ενώ οι δικοί του τον αναζητούσαν.

Ο William LaFever βρισκόταν στην περιοχή Boulder του Κολοράντο, στους πρόποδες των Rocky Mountains, για πεζοπορία μαζί με τον σκύλο του.

Στις 6 ή 7 Ιουνίου τηλεφώνησε στον πατέρα του να τον ενημερώσει πως κάποιος του έκλεψε μέρος του εξοπλισμού του και ότι είχε μείνει χωρίς χρήματα. Ο πατέρας του, John LaFever, του είπε ότι θα του έβαζε χρήματα σε λογαριασμό στην πόλη Page από όπου θα μπορούσε να τα πάρει, προτείνοντάς του να επιβιβαστεί σε πούλμαν από το σημείο όπου βρισκόταν, το οποίο και θα τον μετέφερε στο Page.

Η περιπέτεια του νεαρού άνδρα ξεκίνησε όταν, αντί να κάνει αυτό που του ζήτησε ο πατέρας του, άρχισε να περπατά στις όχθες του ποταμού Escalante. Σύντομα, ο σκύλος του τον εγκατέλειψε και ο ίδιος έμεινε χωρίς τροφή και νερό, τρώγοντας βατράχια και ρίζες φυτών, αναφέρει το Associated Press.

Η ανακάλυψή του θεωρείται θαύμα σε μία από τις πιο αφιλόξενες εκτάσεις γης του κόσμου. Ο ίδιος, αν και φοβερά εξαντλημένος, είναι καλά στην υγεία του και, πλέον, ασφαλής. 

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook