Ο Δήμος Χανίων στα πλαίσια του φεστιβάλ «Εκτός των Τειχών» και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Ρόδο» διοργανώνει την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 στο Άλσος των Αγίων Αποστόλων στις 7.00 απόγευμα, εκδήλωση με τίτλο «Γαλακτοκαμώματα».

Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα 13/7/2012 στο Δημαρχείο Χανίων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Λειψάκης, η εκδήλωση αποτελεί μία ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να έρθουν κοντά στην παράδοση, να γνωρίσουν προϊόντα του τόπου μας τα οποία παράγονται από το γάλα, όπως η γραβιέρα, το γιαούρτι, ο ανθότυρος αλλά και πώς αυτά παρασκευάζονται.

«Καλούμε τους Χανιώτες, τους επισκέπτες της πόλης μας να παραστούν στην εκδήλωση, να δουν την παράδοση ζωντανά, γιατί αν δεν γυρίσουμε στις ρίζες μας, δεν υπάρχει μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λειψάκης.

«Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ στηρίζει κάθε εκδήλωση η οποία προάγει την παράδοση του τόπου μας», επεσήμανε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Επιχείρησης Νίκος Βλαζάκης.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Το Ρόδο», Νίκος Μαθιουδάκης, σημείωσε ότι η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων εκδηλώσεών του «Νύχτες Γεμάτες Φως», που ο Σύλλογος επιδιώκει να γίνουν θεσμός για την περιοχή της Νέας Κυδωνίας.

«Παρουσιάζουμε ένα κομμάτι της παράδοσής μας που αφορά τη διατροφή και στόχος μας είναι να δείξουμε πόσο σημαντικά είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα στην διατροφή μας», είπε ο κ. Μαθουδάκης, σημειώνοντας ότι η εκδήλωση της Δευτέρας, «θα ξεκινήσει με άρμεγμα προβάτων και στη συνέχεια θα τυροκομήσουμε».

Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό κρητικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook