Οι κολεξιόν των οίκων Chanel, Louis Vuitton, Miu Miu και McQueen ήταν το ιδανικό κλείσιμο στο Παρίσι για μια δύσκολη σεζόν για την μόδα -όπως και για τον κόσμο ολόκληρο βέβαια- που όμως τελείωσε αφήνοντας αισιοδοξία και θετικά συμπεράσματα για ένα μέλλον γεμάτο από έμπνευση και δημιουργικότητα.

 Chanel

\"\"
Η Coco Chanel πάντα έλεγε ό,τι για να είσαι αναντικατάστατος πρέπει να είσαι διαφορετικός. Αυτό σίγουρα το έχει εμπεδώσει ο Καρλ Λάγκερφελντ όπως φάνηκε μετά την παρουσίαση την τελευταία συλλογή του οίκου Chanel πριν λίγες ημέρες στο Παρίσι. Ο ίδιος είπε για την συλλογή του ό,τι θα μπορούσε να ονομαστεί, «ο κόσμος είναι ένα σκοτεινό μέρος» και όντως η παρουσίαση έμοιαζε με γκοθ παραμύθι ή με κινηματογραφικό θρίλερ. Ανάμεσα σε μαύρο χώμα ξεπρόβαλλε μια λευκή ξύλινη πασαρέλα στην οποία οι -κατά κύριο όγκο- σκούρες σιλουέτες του Λάγκερφελντ έκαναν την εμφάνιση τους. Μια πραγματικά εξαιρετική συλλογή από τον μετρ της μόδας που κινήθηκε στις γνωστές επιτυχημένες γραμμές-κληρονομιά που άφησε η ίδια η Σανέλ, αλλά με νέα στοιχεία που προσθέτει κάθε φορά ο Λάγκερφελντ,  όπως τώρα τα αγορίστικα μποτάκια και τα distressed leather κολλητά παντελόνια.

 

Louis Vuitton

\"\"
Η δεύτερη μεγάλη επίδειξη που οι Γάλλοι κράτησαν για το τέλος ήταν αυτή του οίκου Louis Vuitton όπου ο Marc Jacobs επιτέλους έδειξε οτι το έχει ακόμα, και ενώ η προσωπική του κολεξιόν στη Νέα Υόρκη ήταν αδιάφορη εδώ έδωσε ρέστα. Τα δύο κύρια χαρακτηριστικά του η πολυ έντονη μέση στην σιλουέτα του αλλά και οι μπότες πάνω από το γόνατο. Το λουστρίνι και τα μεγάλα κουμπιά δύο ακόμα στοιχεία που ξεχώρισαν και έδωσαν μια \”ιππική\” νότα στο λουκ των ρούχων. Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε οτι είναι από τις \”εύκολοφόρετες\” επιλογές για τα κορίτσια της μόδας.

 

Miu Miu

\"\"
Η Miuccia Prada επιλέγει να δείχνει την πιο νεανική της συλλογή Miu Miu στο Παρίσι. Και εκτός από την βασιλεία της στο Μιλάνο καταφέρνει να κερδίσει εντυπώσεις και στο Παρίσι. Διατηρώντας αναλλοίωτο το πρότυπο της γυναίκας στην οποία απευθύνεται, την μαθήτρια που ντύθηκε κυρία, παρουσίασε μια συλλογή με σχέδια στα υφάσματα που φέρνουν σε εικόνες της δεκαετίας του \’50, με λουλούδια και πουλιά, αλλά και κομμάτια που ήταν απλά και μίνιμαλ, με παιδικούς λευκούς. γιακάδες. Τα αξεσουάρ και τα παπούτσια της είναι δεδομένο ότι θα γίνουν ανάρπαστα.
 

McQueen

\"\"
Αξίζει να μιλήσουμε και για την πολυαναμενόμενη παρουσίαση του οίκου Alexander McQueen -της πρώτης κολεξιόν- μετά τον άδικο θάνατο του σχεδιαστή. Η νέα κεφαλή, Sarah Burton διατήρησε το γκόθικ στιλ του σχεδιαστή αλλά έβαλε μέσα και την δική της ηρεμία. Τα υπέροχα κεντήματα και το πολύ λευκό έδιναν μια πιο ρομαντική όψη στα θεατρικά στιλ για τα οποία έμεινε στην ιστορία ο McQueen.

\"\"

protothema

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook