Από θαύμα σώθηκε προχθές το βράδυ νεαρός, όταν στην προσπάθειά του να κάνει άλμα από ταράτσα σε ταράτσα, σε κτίρια του ιστορικού κέντρου του Ρεθύμνου, ατύχησε, βρέθηκε σε φωταγωγό και από ύψος οκτώ περίπου μέτρων έπεσε και προσγειώθηκε καταμεσής ενός καταστήματος-μεζεδοπωλείου.

Έντρομοι οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό του καταστήματος, είδαν στις 11.30 περίπου το βράδυ της Τετάρτης, να «προσγειώνεται» ανώμαλα στον χώρο του ένας νεαρός.

Τραυματισμένος στα πόδια, ευτυχώς ελαφρά, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και την ίδια ώρα τέσσερις ή πέντε ακόμα νεαροί, τρομοκρατημένοι κατέβηκαν από τις παραπλήσιες ταράτσες αναζητώντας τον φίλο τους. Όλοι όσοι αντιλήφθηκαν το περιστατικό, καθώς η περιοχή ήταν γεμάτη από κόσμο, έκαναν τον σταυρό τους που ο νεαρός άλτης γλίτωσε με ελαφρά τραύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέα των νεαρών βρισκόταν στην ταράτσα του Λαογραφικού Μουσείου, στην οδό Βερναρδου, απ\’ όπου για διασκέδαση επιχειρούσαν άλματα στις ταράτσες των γειτονικών κτιρίων. Πιθανολογείται ότι ως χόμπι τους έχουν το «parkour», που θεωρείται ως το πλέον επικίνδυνο χόμπι, διαδεδομένο σε χώρες του εξωτερικού, ένα «άθλημα» που οι λάτρεις του πηδάνε από ταράτσα σε ταράτσα κάνοντας επίδειξη ακόμα και με χορευτικές φιγούρες. Οι καταστηματάρχες φαίνεται ότι επανειλημμένα έχουν δει νεαρούς να έχουν ως «στέκι τους» την ταράτσα του Λαογραφικού Μουσείου και να επιδίδονται σε αυτό το επικίνδυνο σπορ.

Χθες το πρωί, μετά το περιστατικό, οι επιχειρηματίες της Βερνάρδου αποφάσισαν να πάνε στην αστυνομία όπου την ενημέρωσαν για την συνήθεια των νεαρών παιδιών, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που διατρέχει η σωματική τους ακεραιότητα, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούν στο οδόστρωμα και κάποιο απ\’ αυτά να μην σταθεί τόσο τυχερό όπως προχθές ο φίλος τους.

Η Αστυνομία προτίθεται να ενημερώσει και να ζητήσει παρέμβαση και από την Δημοτική Αρχή προκειμένου να καταστήσει αδύνατη την πρόσβαση ατόμων στην ταράτσα του Λαογραφικού Μουσείου.

Ρεθεμνιώτικα νέα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook