«Η Δημοτική Αρχή των Χανίων από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της έθεσε ως βασικό της στόχο την επίλυση μικρών και μεγάλων προβλημάτων του τόπου μας, όπως η κατεδάφιση του Λιμενικού Περιπτέρου, το θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, η παραχώρηση της έκτασης των Αγίων Αποστόλων κ.α. και προς αυτήν την κατεύθυνση, αγωνίζεται και προσπαθεί καθημερινά».

Αυτό τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Ξυνίδης, με αφορμή καταγγελίες (από τον επικεφαλής της παράταξης «Χανιά, Δήμος Ενεργών Πολιτών κ. Βάμβουκα αλλά και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ν. Χανίων) οι οποίες τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την κατασκευή του Θεάτρου στην Ανατολική Τάφρου.

«Διαπιστώσαμε ότι αυτές τις ημέρες επιχειρείται μία δυσφήμιση, ασκείται μία μικροπολιτική, από συγκεκριμένη παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ενώ στην πλειοψηφία των αποφάσεων του Δ.Σ. συμφωνεί, εν συνεχεία με συνεντεύξεις Τύπου, εκφράζει διαφωνίες» είπε ο κ. Ξυνίδης, ο οποίος εν συνεχεία, επεσήμανε ότι «η δημιουργία νέου θεάτρου στον χώρο της Ανατολικής Τάφρου, φιλικού προς το περιβάλλον και το μνημείο της Παλιάς Πόλης και η απομάκρυνση της μεταλλικής κατασκευής που υπήρχε από το 1992, ήταν απαίτηση της κοινωνίας μας».

Ήταν επιθυμία και απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, η δημιουργία νέου θεάτρου. Έπρεπε να βρούμε εναλλακτική λύση. Το ΥΠΠΟ πρότεινε έσω του Γραφείου Οχυρώσεων Δυτικής Κρήτης να εκπονήσει τη σχετική μελέτη. Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση. Η εν λόγω μελέτη, που προέβλεπε ένα θέατρο πιο χαμηλό με μία εξέδρα, ελέγχθηκε από επιστημονική επιτροπή του ΥΠΠΟ, εγκρίθηκε από την 28η ΕΒΑ, το ΚΑ, το ΥΠΠΟ. Τι άλλες εγκρίσεις έπρεπε να πάρουμε; Το Γραφείο Οχυρώσεων είναι φορέας του ΥΠΠΟ και όχι ιδιώτης εργολάβος», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυνίδης.

Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι η μελέτη προέβλεπε εξ’ αρχής την τοποθέτηση εξέδρας η οποία ωστόσο δεν τοποθετήθηκε για τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕΚ «Όρνιθες» μετά από αίτημα του Καλλιτεχνικού Δ/ντη κ. Μ. Αεράκη ούτως ώστε οι παραστάσεις να δοθούν σε αντίστοιχες συνθήκες με αυτές της Επιδαύρου.
Όσον αφορά για τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό, ο κ. Ξυνίδης, σημείωσε ότι «από την Περιφέρεια πήραμε την απάντηση ότι δεν χρειάζεται Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός. Να μην σεβαστούμε τις αποφάσεις του κράτους;», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος τέλος σε θέματα που αφορούν την Παλιά Πόλη, με αφορμή ανακοινώσεις του Συλλόγου Κατοίκων, γνωστοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, για συζήτηση των θεμάτων αυτών.

«Η Δημοτική Αρχή λέει “όχι” στην μικροπολιτική, “ναι” στην καλόπιστη κριτική και στον διάλογο. Ας είμαστε προσεκτικοί σε όσα καταγγέλλουμε. Οι Δημοτικές Εκλογές είναι σε δύο χρόνια και την απάντηση θα τη δώσει ο χανιώτικος λαός», κατέληξε ο κ. Ξυνίδης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook