Την Πέμπτη 12 Ιουλίου άνοιξε τις πύλες της η Γεωργική Έκθεση Μεσσαράς στους Βώρους ώστε να υποδεχθεί επισκέπτες απ’ όλη την Κρήτη. Στα εγκαίνια η Δήμαρχος Φαιστού και το διοικητικό συμβούλιο της Γεωργικής Έκθεσης Μεσσαράς υποδέχτηκαν στον Δήμο Φαιστού, τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κο Κουκιαδάκη, Βουλευτές, αντιπροσωπεία του Δήμου Γόρτυνας, αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, τοπικούς φορείς, εκθέτες και εκατοντάδες επισκέπτες και φίλους της έκθεσης.

Η Γεωργική Έκθεση Μεσσαράς έχει καταξιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Δήμου Φαιστού αλλά και ολόκληρης της Κρήτης. Στα πολλά χρόνια της πραγματοποίησής της, έχει αποκτήσει κύρος, αξιοπιστία, αναγνώριση, αποδοχή και πιστούς στο ραντεβού τους, είτε εκθέτες, είτε επισκέπτες.

Πέρα από τον προφανή στόχο της προβολής των τοπικών προϊόντων, δίνει ένα διαφορετικό χρώμα στο Δήμο Φαιστού. Είναι ένα φεστιβάλ γεύσεων, μία γιορτή της Κρητικής γης, που στέλνει το μήνυμα ότι η Μεσσαρά μπορεί, έχει τη θέληση και τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο.

Στην Έκθεση, συμμετέχουν, ως επί το πλείστον, φορείς και επιχειρήσεις τυποποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων άριστης ποιότητας αλλά και σύγχρονα γεωργικά μηχανήματα και προϊόντα.

Κάθε περίπτερο, που έχει στηθεί στο χώρο της Έκθεσης, με τη δυναμική παρουσία του δίνει το στίγμα και τον χαρακτήρα της τοπικής κοινωνίας.

Η Δήμαρχος Φαιστού δήλωσε στην εναρκτήρια ομιλία της, «Διάφορες δράσεις που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή του 2011 έχουν αποτελέσει την έναρξη μιας νέας πολιτιστικής αλλά και επικοινωνιακής καμπάνιας για την ανάδειξη και διαχρονική προβολή του τόπου μας σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Η Έκθεση, λειτουργεί προσθετικά στην αξιακή αναβάθμιση της περιοχής μας.

Με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν η Κρήτη και ο Δήμος Φαιστού μπορούμε να γίνουμε μια ακόμη πιο ανταγωνιστική περιοχή, με ποιότητα και τυποποίηση αγαθών και προϊόντων, με ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και ευημερία για όλους τους κατοίκους.»

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Παρασκευή 13/7/2012: 19:00-23:00
Σάββατο 14/7/2012: 19:00-23:00
Κυριακή 15/7/2012: 10:00-14:00 & 18:00-23:00
Στο περίπτερο του Δήμου Φαιστού, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το Δήμο, τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό, την παραγωγή, τα αξιοθέατα, αλλά και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα σε όλους τους τομείς. Στο περίπτερο του Δήμου παράλληλα, φιλοξενείται πλειάδα τοπικών προϊόντων, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν από κοντά, να ενημερωθούν γι’ αυτά, αλλά και για να λάβουν πληροφορίες για κατ’ ευθείαν επαφή με τους παραγωγούς κι επιχειρηματίες, προκειμένου να κλείσουν παραγγελίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook