Τελευταία ενημέρωση 15:47

Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Ηράκλειο σημειώθηκε στις 9:30 το πρωί, ενώ μετά απο περιπετειώδη καταδίωξη συνελήφθη ένας 39χρονος και αναζητείται ο συνεργός του.

Ειδικότερα,το πρωί, σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου, 39χρονος Ρομά και ένας ακόμα άγνωστος συνεργός του, εισήλθαν σε εργαστήριο – χρυσοχοείο, ιδιοκτησίας 51χρονου Ηρακλειώτη, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή απομίμησης όπλου (ρέπλικα) και με τη χρήση ξύλινης ράβδου, ακινητοποίησαν τον 51χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος καθώς και ένα 38χρονο  πελάτη του καταστήματος, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τους.

Στη συνέχεια αφαίρεσαν απο τις προθήκες ποσότητα χρυσών και ασημένιων κοσμημάτων.

Αμέσως μετά το περιστατικό οι δύο δράστες το έβαλαν στα πόδια, ενώ τους καταδίωκαν ένας στενός συγγενής του ιδικτήτη του καταστήματος με έναν πελάτη. Οι ληστές  αφγού τραυμάτισαν διερχόμενο 51χρονο κατέφυγαν σε κοντινή πολυκατοικία αλλά για κακή τους τύχη έγιναν αντιληπτοί από τους διώκτες τους.

Μάλιστα και προκειμένου να αμυνθούν, τα δύο άτομα έβγαλαν το ψεύτικο πιστόλι,αλλά στον πανικό τους τους έπεσε η γεμιστήρα.

Αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου που ειδοποιήθηκαν, προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν τον 39χρονο, ενώ έτερος συνεργός τράπηκε σε φυγή.

Τα αφαιρεθέντα κοσμήματα βρέθηκαν στην κατοχή του 39χρονου και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη έτερου συνεργού βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών σε παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook