Τον γολγοθά των φόρων θα ανέβουν 5,5. φορολογούμενοι μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι. Όπως αναφέρουν \”ΤΑ ΝΕΑ\”, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά φόρο εισοδήματος 5,1 δισ. ευρώ. σε δέκα μηνιαίες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες θα πρέπει να καταβληθεί τον Αύγουστο.
Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σοκ με το οποίο θα βρεθούν αντιμέτωποι οι πολίτες δεν έχει προηγούμενο, καθώς υπάρχουν φορολογούμενοι οι οποίοι όχι απλώς δεν θα πάρουν επιστροφή όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια, αλλά θα κληθούν να πληρώσουν φόρους χιλιάδων ευρώ. Όπως φαίνεται ούτε καν ένας στους δέκα δεν αναμένεται να πάρει επιστροφή φόρου.
Σε σύνολο 1.937.343 εκκαθαριστικών που έχουν ήδη αποσταλεί επτά στα δέκα ραβασάκια που έρχονται είναι χρεωστικά, με τον μέσο φόρο 1,3 εκατ. φορολογουμένων στα 1.547 ευρώ. Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. μόλις 168.607 ή το 8,7% του συνόλου είναι πιστωτικά, με τους επιστρεφόμενους φόρους στα 91 εκατ. ευρώ.
Και όλα αυτά γιατί έπεσε το αφορολόγητο αρχικά στα 8.000 ευρώ και στη συνέχεια στα 5.000 ευρώ από 12.000 ευρώ που ίσχυε για το 2010.
Την ίδια στιγμή δεν προσαρμόστηκε η μηνιαία παρακράτηση στα νέα χαμηλά αφορολογήτου και στις αλλαγές των συντελεστών.
Επιπλέον το ψαλίδι που έπεσε σε φοροαπαλλαγές για τόκους στεγαστικών δανείων, ιατρικά έξοδα, ενοίκια, αλλά και η καθιέρωση ενιαίας έκπτωσης μόνο από τον φόρο και όχι από το εισόδημα.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι απαιτούμενες αποδείξεις αυξήθηκαν στο 25% του πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματος, με αποτέλεσμα να πέφτουν στην παγίδα χιλιάδες φορολογούμενοι που μέτρησαν τις αποδείξεις με τα δηλωθέντα εισοδήματα και πιάστηκαν στην παγίδα των αυξημένων τεκμηρίων.
Τέλος, μπήκαν στο εκκαθαριστικό έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος: 500 ευρώ το τέλος επιτηδεύματος και από 1% έως 4% του εισοδήματος η έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2011.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook