Ομάδα παρατηρητών του ΟΗΕ μετέβη και επιθεώρησε περιοχή σε απόσταση περίπου έξι χιλιομέτρων από το χωριό Τρέμσεχ κοντά στη Χάμα, όπου την Πέμπτη σκοτώθηκαν περίπου 200 άτομα από τις δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας.

Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες δείχνουν οχήματα του ΟΗΕ σε μια περιοχή κοντά στο χωριό. Πολίτες έχουν περικυκλώσει ένα αυτοκίνητο και δείχνουν στους παρατηρητές αιματοβαμμένα ρούχα και θραύσματα από οβίδες. Σε ένα βίντεο ακούγεται ένας θυμωμένος άνδρας να φωνάζει ότι «τα όπλα είναι ρώσικα».

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων μια έγκυος γυναίκα και δύο αντάρτες, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις και βομβαρδισμούς στην Χομς.

Η γυναίκα έχασε τη ζωή της στο βομβαρδισμό της πόλης Κουσέιρ, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με το στρατό στις συνοικίες Σουλτανίγιε, Καραμπίς και Χαλντίγιε της πόλης Χομς.

Επίσης, η κοινότητα Χερμπέτ Γαζαλέ, στην επαρχία της Ντεράα, βομβαρδίστηκε από ελικόπτερα και πολιορκείται από άρματα και οχήματα μεταφοράς προσωπικού του συριακού στρατού.

Την Παρασκευή, σε όλη τη χώρα, έχασαν τη ζωή τους 118 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 49 άμαχοι, 37 στρατιώτες και 32 αντάρτες.

Μετά από την πολύνεκρη σφαγή από τις συριακές δυνάμεις στο συριακό χωριό, επανέρχονται στη διεθνή κοινότητα οι συζητήσεις ώστε να βρεθεί τρόπος συμμόρφωσης της Συρίας με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και να κάνει -έστω και στοιχειώδη- βήματα για να τερματιστεί η εμφύλια βία στη χώρα.

Η εισβολή δυνάμεων του τακτικού στρατού με άρματα μάχης στη Τρέμσεχ, στην επαρχία της Χάμα, την Πέμπτη άφησε πίσω της πολλούς δεκάδες νεκρούς με κάποιους ακτιβιστές της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγους για 150 ακόμα και 200 νεκρούς.

Κατά την αντιπολίτευση, πέρα από τους άμαχους που δολοφονούνταν εν ψυχρώ, πολλά από τα θύματα ήταν μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που κατά κανόνα είναι λιποτάκτες.

Επισήμως, κατά το καθεστώς που επιμένει για πάνω από ένα χρόνο στη γραμμή περί ξενοκίνητων τρομοκρατών, οι νεκροί ήταν αντάρτες και όχι άμαχοι· έγιναν δε, όπως προσθέτει, πολλές συλλήψεις

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook