Η κυβέρνηση «θεωρεί πρόταγμα την έναρξη ενός διαλόγου για την εναρμόνιση του δικαίου ιθαγένειας με τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά πρότυπα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών με αφορμή σχετική δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, η αυστηροποίηση του δικαίου ιθαγένειας κρίνεται απαραίτητη, διότι η κυβέρνηση «δε θέλει να καταστεί η Ελλάδα \”αποθήκη ανθρώπινων ψυχών\” και κάτι τέτοιο συμβαίνει με τον υφιστάμενο νόμο που αποτελεί \”διεθνή πρόσκληση\” προς τους παράνομους μετανάστες και εμπόρους». Παράλληλα, εκτιμάται ότι «η δυνατότητα ενσωμάτωσης μεταναστών στη χώρα είναι περιορισμένη πια» ενώ «η ελληνική οικονομία δεν αντέχει πλέον να χρηματοδοτεί από μόνη της, δηλαδή χωρίς ευρωπαϊκή υποστήριξη, αυτονόητα κόστη για την παιδεία, την υγεία, τη μέριμνα μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας».

Η ίδια ανακοίνωση επισημαίνει είναι αναγκαίο να ανοίξει ο διάλογος για το συγκεκριμένο ζήτημα τόσο με τους κυβερνητικούς εταίρους όσο και με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συνεννόηση.

«Είναι απορίας άξιο γιατί ο διάλογος αυτός τρομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ όταν το θέμα απασχολεί και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook