Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα πιλοτικής δοκιμής νέας τεχνολογίας αφαλάτωσης της ενεργειακής εταιρείας «GE Energy» σε εργοστάσιο εμφιάλωσης αναψυκτικών.
Ειδικότερα, με τη νέα τεχνολογία αφαλάτωσης επιτυγχάνεται ανάκτηση νερού σε ποσοστό 99%, γεγονός που συνεπάγεται τεράστια εξοικονόμηση υδάτων σε ετήσια βάση.
Εκτιμάται ότι η πρωτοποριακή τεχνολογία αφαλάτωσης «AquaSel», θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία αναψυκτικών και ποτών, όπου κατά τη διάρκεια επεξεργασίας υδάτων έχουμε μια απώλεια νερού της τάξης του 25%. Στην ουσία πρόκειται για την άλμη που δεν υφίσταται περαιτέρω επεξεργασία.
Η τεχνολογία AquaSel ωστόσο επεξεργάζεται την άλμη που απομένει αφαιρώντας στο τελικό στάδιο τα άλατα σε ως κρυστάλλους. Αυτό καθιστά δυνατή την ανάκτηση νερού σε ποσοστό 99%, ενώ μειώνει τις προμήθειες φρέσκου νερού κατά 20%.
Πέρα από την τεράστια εξοικονόμηση νερού σε καθημερινή βάση, με την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας τα εργοστάσια εμφιάλωσης θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν και ενέργεια καθώς, σε αντίθεση με τις υφιστάμενες μονάδες δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί θερμότητα για τον διαχωρισμό και την επεξεργασία της άλμης.

econews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook