Αυξημένη είναι από το πρωί του Σαββάτου η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι αδειούχοι του Ιουλίου εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ και αναχωρούν για κάποιο νησιωτικό προορισμό. Δεν είναι, ωστόσο, λίγοι και εκείνοι που λόγω καύσωνα αποφάσισαν να περάσουν ένα διήμερο σε κάποιο από τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότερα από 16.000 άτομα ταξίδεψαν το Σάββατο για νησιωτικούς προορισμούς από το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου Πειραιά, από το πρωϊ έως τις 2 το μεσημέρι επιβιβάστηκαν 9.258 άτομα σε πλοία για Κυκλάδες, 600 για Χίο-Μυτιλήνη, 3.710 για Ηράκλειο-Χανιά και 2.500 για νησιά του Αργοσαρωνικού. Ειδικά για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η κίνηση αναμένεται να είναι εξίσου υψηλή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι εκδρομείς εγκαταλείπουν την καυτή Αθήνα, ελπίζοντας να βρουν μια ανάσα δροσιάς σε κάποιο νησί. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι τη Δευτέρα, ενώ παράλληλα, αναμένεται επικράτηση βορείων ανέμων 6 με 8 μποφόρ.

Στο μεταξύ, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες για μηχανική βλάβη του πλοίου «Flyingcat 3», ενώ βρισκόταν εν πλω, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο για Τήνο – Μύκονο – Νάξο – Ίο – Θήρα με 154 επιβάτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου, παρουσιάστηκε βλάβη στο υδροτζετ της δεξιάς κύριας μηχανής. Το πλοίο επέστρεψε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ραφήνας και αποβίβασε τους επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

 

in.gr