Για τρίτη συνεχή ημέρα, εν μέσω καύσωνα, παρατηρήθηκαν υπερβάσεις του ορίου στις τιμές του όζοντος στην πόλη της Αθήνας, σύμφωνα με μετρήσεις του δικτύου παρακολούθησης της ατμόσφαιρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, η υψηλότερη τιμή παρατηρήθηκε στον σταθμό του Περιστερίου, στις 13.00, φτάνοντας τα 215 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα. Την ίδια ώρα, στον σταθμό της Γεωπονικής, η τιμή έφθασε τα 191 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα και στον σταθμό της Νέας Σμύρνης, τα 185.

Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε τις ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.

Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα καθώς και στα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Υπενθυμίζεται ότι το όριο ενημέρωσης κοινού είναι το 180 μg/m³ και το όριο συναγερμού το 240 μg/m³.

(econews.gr)