Στα τέλη του έτους αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα μία νέα έκδοση της BMW σειράς 3 με την ονομασία ActiveHybrid 3. Πρόκειται για την υβριδική έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου το οποίο είναι εφοδιασμένο με κινητήρα εσωτερικής καύσης και ενός καινοτόμου ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

Συγκεκριμένα ο εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας αποδίδει 306 ίππους και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 55 ίππων ο οποίος αντλεί ενέργεια από μία υψηλής τάσης μπαταρία ιόντων λιθίου που τοποθετείται κάτω από το χώρο αποσκευών. Ο εν λόγω ηλεκτροκινητήρας δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά ακόμα και με 75 χλμ./ώρα ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός και σύμφωνα με τους ανθρώπους της BMW, ότι προσφέρει αυτονομία τεσσάρων χιλιομέτρων, δηλαδή χωρίς να καταναλώνει βενζίνη!

Τέλος να σημειώσουμε τις επιδόσεις αλλά και την κατανάλωση καυσίμου που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα η επιτάχυνση 0 – 100 που έρχεται σε 5,3 δευτερόλεπτα αλλά και τη μέση κατανάλωση που φτάνει τα 5,9 λτ./100 χλμ. (εκπομπές CO2: 139 γρ.).

(zougla.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook