Ταυτοποιήθηκε κατόπιν αστυνομικής έρευνας αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ο συνεργός του 39χρονου ημεδαπού (ΡΟΜΑ), που συνελήφθη χθες, για ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο (δείτε εδώ).

Πρόκειται για έναν 30χρονο ημεδαπό (ΡΟΜΑ), οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του οποίου, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες,το πρωί, σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου,οι δύο Ρομά, εισήλθαν σε εργαστήριο - χρυσοχοείο, ιδιοκτησίας 51χρονου Ηρακλειώτη, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή απομίμησης όπλου (ρέπλικα) και με τη χρήση ξύλινης ράβδου, ακινητοποίησαν τον 51χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος καθώς και ένα 38χρονο πελάτη του καταστήματος, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τους.

Στη συνέχεια αφαίρεσαν απο τις προθήκες ποσότητα χρυσών και ασημένιων κοσμημάτων.

Αμέσως μετά το περιστατικό οι δύο δράστες το έβαλαν στα πόδια, ενώ τους καταδίωκαν ένας στενός συγγενής του ιδικτήτη του καταστήματος με έναν πελάτη. Οι ληστές αφγού τραυμάτισαν διερχόμενο 51χρονο κατέφυγαν σε κοντινή πολυκατοικία αλλά για κακή τους τύχη έγιναν αντιληπτοί από τους διώκτες τους.

Μάλιστα και προκειμένου να αμυνθούν, τα δύο άτομα έβγαλαν το ψεύτικο πιστόλι,αλλά στον πανικό τους τους έπεσε η γεμιστήρα.

Αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου που ειδοποιήθηκαν, προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν τον 39χρονο, ενώ έτερος συνεργός τράπηκε σε φυγή.