Πιλοτικό πρόγραμμα του Συλλόγου Αθηναίων Νέας Υόρκης για δωρεά κρέατος στο Βρεφοκομείο Αθηνών, του Δήμου Αθηναίων, στέφτηκε από επιτυχία και έτσι σύντομα θα υπάρξει και συνέχεια.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης πήρε την απόφαση να βοηθήσει σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Ετσι, ο πρόεδρος Πάνος Αδαμόπουλος, υλοποιώντας απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ήρθε σε επαφή με την αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, Αγγελική Αντωνοπούλου, και στη συνέχεια με τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη και συμφώνησαν η οποιαδήποτε βοήθεια να δοθεί σε τρόφιμα για το Βρεφοκομείο Αθηνών που σιτίζει 5.500 παιδιά στους 82 παιδικούς σταθμούς του Δήμου, αλλά και πάνω από 1.500 άπορους Αθηναίους καθημερινά.

Οπως είχε αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας», η πρωτοβουλία των Αθηναίων αποκτά ιδιαίτερη σπουδαιότητα διότι τα χρήματα που προσφέρουν τα μέλη του στο λογαριασμό «Athenian’s Society Children’s Fund», ο οποίος έχει ανοιχτεί στην Investors Bank, αξιοποιούνται στο ακέραιο.

Η πρώτη ανταπόκριση των Αθηναίων Νέας Υόρκης ήταν συγκινητική, αλλά ο πρόεδρος κ. Αδαμόπουλος έπρεπε να αποδείξει ότι τα χρήματα πιάνουν τόπο.

Σε συνεννόηση λοιπόν με τον Δήμο της Αθήνας, που δέχεται δωρεές σε είδος αλλά όχι χρήματα, κανονίστηκε η πρώτη δωρεά σε κρέας εγχώριας παραγωγής και εξαίρετης ποιότητας προς το Βρεφοκομείο αξίας 1.000 ευρώ. Παράλληλα, θα δωρηθούν και φάρμακα προς το Δημοτικό Φαρμακείο της Αθήνας, μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς ορισμένα αμερικανικά φάρμακα δεν έχουν έγκριση στην Ευρώπη.

Θέληση, όμως να υπάρχει και το θέμα θα λυθεί κι αυτό σύντομα.

Στο μεταξύ, χθες το πρωί, ο «Ε.Κ.» ήταν παρών στην παράδοση του κρέατος που παρέλαβε ο αντιπρόεδρος του Βρεφοκομείου, Αλέξανδρος Δριμάλας και επέβλεπε ο σύμβουλος του Συλλόγου Αθηναίων, Δημήτρης Αστιν.

Ο κ. Δριμάλας με πολλές ευχαριστίες μας εξήγησε όλο το έργο που προσφέρουν τα μαγειρεία του Βρεφοκομείου και τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες σε βαθμό που κάθε βοήθεια να θεωρείται απαραίτητη.

Σημασία έχει ότι η πρώτη δωρεά δόθηκε και συγκίνησε τους αρμόδιους. Επειδή ακριβώς δόθηκε σε ένα κοινωφελές Ιδρυμα που προσπαθεί σε καιρό πρωτοφανούς κρίσης να συνεχίσει το έργο που επιτελεί από το 1859.

Συγκεκριμένα, το Βρεφοκομείο καθημερινά σιτίζει 5.500 παιδιά με πρωινό, δεκατιανό και μεσημεριανό. Παράλληλα από τον Νοέμβριο του 2011 άρχισε να δέχεται αιτήματα από Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας για παροχή μερίδων φαγητού σε υποσιτιζόμενους μαθητές, των οποίων οι οικογένειες λόγω της κρίσης δεν μπορούν να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους την αναγκαία σίτιση. Και σήμερα πια 253 μερίδες φαγητού προσφέρονται σε 25 Δημοτικά Σχολεία κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου αλλά και μετά εφόσον βρίσκονται κοντά σε δημοτικούς σταθμούς.

Πέραν των παιδιών, όμως, στα μαγειρεία του Βρεφοκομείου ετοιμάζονται και δύο γεύματα ημερησίως για τους άπορους, καθώς και για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου». Και τα αιτήματα όσο διευρύνεται η φτώχεια, πολλαπλασιάζονται από πολλούς φορείς.

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο αγόγγυστα προσπαθεί να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες και ευτυχώς έχει μαγειρεία που θα ζήλευε και το μεγαλύτερο ίδρυμα. Χώροι άνετοι και όπως έλεγξε ο «Ε.Κ.», με σχολαστική τήρηση των υγειονομικών όρων.

Μέχρι τώρα ο μεγαλύτερος χορηγός έχει αναδειχθεί ο κυπριακός λαός που έχει προσφέρει 38 τόνους ξηράς τροφής και ρουχισμό. Επίσης μεμονωμένες ελληνικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, επειδή οι ανάγκες όλο κι αυξάνονται και θεωρείται σίγουρο ότι φέτος το χειμώνα θα είναι πολύ μεγαλύτερες, η βοήθεια του Συλλόγου Αθηναίων ήρθε σε μία κατάλληλη στιγμή. Είναι μία επαινετή φιλανθρωπία, που μπορεί να συνεχιστεί αν πεισθούν οι ομογενείς να συνεχίσουν να δίνουν τον οβολό τους. Ο,τι μπορεί ο καθένας.

Και ίσως χρειάζεται να επαναλάβουμε τα λόγια του προέδρου του συλλόγου κ. Αδαμόπουλου που καλεί τους ομογενείς να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια αποστέλλοντας επιταγές με την ένδειξη «Athenian’s Society Children’s Fund» στη διεύθυνση:

Αthenian’s Society of New York, PO BOX 5725, Astoria NY 11105.

(ekirikas.com)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook