Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη αλλά και στην κυβέρνηση με αφορμή τα μέτρα που αναμένεται να «κλειδώσουν» μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή.

Η «μόνη διαφορά» της παρούσας κυβέρνησης από «τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου είναι το απύθμενο θράσος των νέων συνεχιστών του μνημονίου που τώρα βαφτίζουν τα βάρβαρα μέτρα \”απαγκίστρωση\” και \”επαναδιαπραγμάτευση\”», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα «νέα βάρβαρα μνημονιακά» μέτρα.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «τα νέα αντιδραστικά μέτρα που σχεδιάζει η κυβερνητική τρόικα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση, ούτε με την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση» και «με όσα προεκλογικά εξήγγειλαν οι συνεχιστές του μνημονίου για να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού».

Επιπλέον, τονίζεται στην ανακοίνωση πως «οι ιδιωτικοποιήσεις, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες που δεν ειπώθηκαν προεκλογικά, είναι συνώνυμες της κοινωνικής και οικονομικής ισοπέδωσης της χώρας, βαθαίνουν την κρίση και απομακρύνουν τη χώρα από την ευρωζώνη».

Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική στον Φώτη Κουβέλη με αφορμή τις δηλώσεις του πως «θα στηρίξει το έργο του υπουργού Οικονομικών».

«Ο κ. Κουβέλης και η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ καθημερινά αποδεικνύουν ότι έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο από την καταψήφιση και την κριτική στο μνημόνιο και έχουν προσχωρήσει στο μπλοκ των εγγυητών και συνεχιστών του. Σήμερα αναδεικνύεται ως η αιχμή του δόρατος της εφαρμογής της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook