Στα 20 χρόνια γάμου, η Εύα και ο Χανς Ράουζινγκ, κληρονόμοι του σουηδικού κολοσσού Tetra Pak, είχαν παρελάσει από όλα τα γνωστά και άγνωστα κέντρα αποτοξίνωσης. Ο θάνατος της 48χρονης συζύγου ήταν η τελευταία πράξη ενός οικογενειακού δράματος.

«Στην αρχή είχε πλάκα, στο τέλος… όχι και τόση». Με αυτά τα λόγια περιέγραφε πέρυσι η Εύα Ράουζινγκ τη σχέση της με τα ναρκωτικά. Οι τραγικές συνθήκες του θανάτου της συζύγου του δισεκατομμυριούχου κληρονόμου της Tetra Pak, Χανς Κρίστιαν Ράουζινγκ, συγκλονίζουν τη βρετανική κοινή γνώμη. Κι, όμως, όσοι γνώριζαν το ζευγάρι δεν αιφνιδιάστηκαν από τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν την είδηση του θανάτου της 48χρονης που έμοιαζε «να τα έχει όλα».

Μπορεί η αστυνομία να ερευνά ακόμη την υπόθεση και τα ΜΜΕ να υποστηρίζουν πως ο Χανς -ο οποίος έχει συλληφθεί ως ύποπτος για ανθρωποκτονία – «συγκατοικούσε» με το πτώμα της γυναίκας του για μία εβδομάδα, ωστόσο το περιβάλλον του ζεύγους που σύχναζε στα σαλόνια της λονδρέζικης αριστοκρατίας δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολίας για το τι συνέβη: «Η Εύα», λένε, «έφυγε από υπερβολική δόση», ενώ προσθέτουν πως «τώρα έχει σειρά ο Χανς…».

Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», όλα ξεκίνησαν όταν η Αμερικανίδα Εύα Κέμενι, κόρη μεγαλοστελέχους της Pepsi από τη Νότια Καρολίνα, ήταν φοιτήτρια στην Καλιφόρνια. Εκεί, όπως είχε διηγηθεί η ίδια, η ζωή της έμοιαζε με ένα «ατελείωτο πάρτι», με αποτέλεσμα να παρατήσει τις σπουδές της μέχρι και τα 24 της χρόνια, όταν και αποφάσισε να πάρει το πτυχίο οικονομικών.

Οι γονείς της την έστειλαν σε μια κλινική για να «καθαρίσει» μια για πάντα. Δεν μπορούσαν να φανταστούν πως μέσα στο κέντρο αποτοξίνωσης, η Εύα θα γνώριζε τον μοιραίο έρωτα της ζωής της. Το όνομά του: Χανς… γόνος της σουηδικής δυναστείας Ράουζινγκ, που συγκαταλέγεται σήμερα στις πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου με περιουσία 5,4 δισ. ευρώ, προερχόμενη κυρίως από τα έσοδα του κολοσσού συσκευασιών Tetra Pak.

Ο Χανς βρισκόταν εκεί έχοντας ακολουθήσει μια κάπως διαφορετική, αλλά εξίσου… ξέφρενη πορεία. Ιδιαίτερα «ευαίσθητος», όπως τον περιέγραφαν συγγενείς, ο γιος του συνονόματου Χανς Ράουζινγκ δυσκολευόταν να συμφιλιωθεί με την παντοδυναμία του πατριάρχη της οικογένειας και αντιμετώπιζε ως «εφιάλτη» το σενάριο που τον ήθελε στο τιμόνι της βιομηχανίας. Αυτό τον οδήγησε σε νεαρή ηλικία να το σκάσει από το σπίτι του και να βρεθεί… στην Ινδία, όπου ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με την ηρωίνη.

«Καθαροί» και ατενίζοντας το μέλλον με αυτοπεποίθηση, η Εύα και ο Χανς ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά, το ένα μετά το άλλο, και αγόρασαν μια έπαυλη στην Μπελγκράβια του Λονδίνου καθώς και ένα κτήμα στα νησιά Μπαρμπάντος.

Ομως, πολύ σύντομα, το παρελθόν τους θα επέστρεφε για να τους στοιχειώσει. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η Εύα και ο Χανς -στενοί φίλοι του πρίγκιπα Κάρολου- ζούσαν στο τρίγωνο Λονδίνο – Μπαρμπάντος – κλινική αποτοξίνωσης. Στα 20 χρόνια γάμου, οι δυο τους είχαν παρελάσει από όλα τα γνωστά και άγνωστα κέντρα αποτοξίνωσης.
Ωστόσο, ο εθισμός τους έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό μόλις το 2008, όταν τους συνέλαβαν να προσπαθούν να περάσουν κρακ και ηρωίνη σε πάρτι της Αμερικανικής Πρεσβείας του Λονδίνου. Τότε, η αστυνομία κατάσχεσε στο σπίτι τους ένα… βουνό καθαρής κοκαΐνης αξίας 2.500 ευρώ. Η υπόθεση όμως ξεχάστηκε γρήγορα, κυρίως χάρη στο… φιλανθρωπικό έργο της οικογένειας Ράουζινγκ.

Το ίδιο το ζευγάρι, εξάλλου, «εξαφανίστηκε» από το προσκήνιο. Δυστυχώς, η απουσία των Ράουζινγκ από τα γκαλά δεν οφειλόταν στη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου.

Το ανδρόγυνο είχε εισέλθει σε ένα σκοτεινό τούνελ χωρίς επιστροφή, τουλάχιστον για την Εύα που βρισκόταν -κατά κοινή ομολογία- σε χειρότερη κατάσταση από τον Χανς και η οποία υποβαλλόταν πλέον σε μεταγγίσεις αίματος για να αποτοξινωθεί. Μάλιστα, οι γονείς της φέρεται να είχαν προσλάβει λίγες μόλις εβδομάδες πριν τον θάνατό της, μια οκταμελή ομάδα από πρώην μέλη ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων που είχαν ως αποστολή να αποτρέπουν την πρόσβαση της στα ναρκωτικά. Όμως, η Εύα ήταν ασταμάτητη. Όπως αποκάλυψαν φίλοι τους, παρά τους… έξι ορόφους της αξίας 60 εκατ. ευρώ έπαυλης, το ζευγάρι είχε απομονωθεί σε μόλις δύο δωμάτια στα οποία έκανε νυχθημερόν χρήση ναρκωτικών.

Οταν η αστυνομία συνέλαβε έναν «άγνωστο» άνδρα για επικίνδυνη οδήγηση στο Νότιο Λονδίνο, δεν φανταζόταν τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Μετά την ταυτοποίηση του συλληφθέντα οι Αρχές εισέβαλαν στην έπαυλη της Μπελγκράβια. Ο «άγνωστος» οδηγός ήταν ο Χανς Ράουζινγκ. Στο σπίτι του, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν την από μέρες νεκρή σύζυγό του πάνω σε ένα κρεβάτι. Τι συνέβη; Πέθανε από υπερβολική δόση; Και αν ναι, ποιος της τη χορήγησε; Ο Χανς είναι ύποπτος για ανθρωποκτονία. Η Εύα, πάντως, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή τον περιέγραφε ως «αφοσιωμένο σύζυγο που στάθηκε πλάι της εκεί όπου άλλοι θα την είχαν εγκαταλείψει».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook