Περιπέτεια έζησαν τρεις ναυτικοί νότια της Γαύδου που όπως κατήγγειλαν έπεσαν θύμα πειρατείας από το ίδιο τους το πλήρωμα ενώ επέβαιναν σε σκάφος νότια της Γαύδου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τριών Ιταλών ναυτικών, ενώ έπλεαν με το αλιευτικό σκάφος Α/Κ «FATIMA ΙΙ» σημαίας Ιταλίας το οποίο είχε αποπλεύσει από τις Συρακούσες την 10-07, τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, 2 Αιγύπτιοι και 1 Τυνήσιος,  κατέλαβαν το σκάφος ανοιχτά των ακτών Βεγγάζης Λιβύης.

Το πρωί της Κυριακής τους επιβίβασαν σε σωσίβιες λέμβους και τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν το σκάφος.

Οι τρεις άντρες, ηλικίας περίπου 45 ετών, κατόρθωσαν να ενημερώσουν με κινητό τηλέφωνο το Ιταλικό Κέντρο συνεννόησης και να ενημερώσουν για το συμβάν.

Έτσι, σε συνεργασία με τις ελληνικές λιμενικές αρχές ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των τριών Ιταλών.

Άμεσα απέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε τους τρεις ναυτικούς ενώ με τη συνδρομή του παραπλέοντος LNG «LEON», περισυνελέγησαν καλά στην υγεία τους.

Οι Ιταλοί που έπεσαν θύμα ανταρσίας από το πλήρωμά τους, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Παλαιόχωρας και στη συνέχεια στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων από όπου υπήρξε μέριμνα για να βρεθεί κατάλυμα για την προσωρινή διαμονή τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων