Προσπάθεια εκτόνωσης της εσωκομματικής έντασης που προκλήθηκε με αφορμή τη σύνθεση των νέων οργάνων του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει τις επόμενες ημέρες η ηγεσία του κόμματος με την αξιοποίηση και άλλων στελεχών στις νέες γραμματείες και τους τομείς του Κινήματος.

Σύμφωνα με Τα Νέα, επιτελείς της Ιπποκράτους διαμηνύουν ότι «όποιος επιθυμεί να βοηθήσει στην ανασύσταση του Κινήματος δεν θα μείνει εκτός» με την επισήμανση ότι «οι όποιες γκρίνιες προκλήθηκαν έχουν γίνει κατανοητές» επιχειρώντας να δείξουν ότι «όλοι χωράνε» στο νέο ΠΑΣΟΚ που συγκροτεί ο πρόεδρος του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, εντός της εβδομάδας ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να ανακοινώσει τη σύνθεση της Επιτροπής Υποστήριξης και Παρακολούθησης κυβερνητικού έργου στην οποία, σύμφωνα με συνεργάτες του, «δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα».

Όπως αναφέρουν, θα συγκροτείται από έμπειρα στελέχη και εν ενεργεία βουλευτές. Διακριτό ρόλο στην εν λόγω επιτροπή αναμένεται να έχει ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Επίσης ώς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν και οι γραμματείς τουλάχιστον τεσσάρων ή πέντε τομέων από το σύνολο των 17 που σχεδιάζει να συγκροτήσει ο κ. Βενιζέλος.

Σε ό,τι αφορά τους υπευθύνους των 13 περιφερειών, τα ονόματά τους αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, όπως γίνεται γνωστό, το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) θα αναλάβει κεντρικό και σημαίνοντα ρόλο και θα στηρίξει με κείμενα που θα στέλνονται στις οργανώσεις το πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο της ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ.

Επικεφαλής του ΙΣΤΑΜΕ αναλαμβάνει ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος παράλληλα θα συμμετέχει και στην Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, Δευτέρα, και αύριο Τρίτη θα συνεδριάσουν η Πολιτική και η Οργανωτική Γραμματεία, υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα δράσης τους.

Στην Πολιτική Γραμματεία δεν αποκλείεται να συζητηθούν και οι χειρισμοί που θα γίνουν από τον Βαγγέλη Βενιζέλο την Τετάρτη στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook