Όπως γνωρίζαμε, οι επίσημες ανακοινώσεις για το νέο Leon δεν θα αργούσαν από τη στιγμή που διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου. Η Seat έδωσε λοιπόν στη δημοσιότητα τα τεχνικά στοιχεία και οπτικό υλικό από την τρίτη γενιά του μοντέλου της. Θα κυκλοφορήσει στα τέλη της χρονιάς ως 5θυρο, ενώ μελλοντικά θα δούμε την 3θυρη αλλά και τη station wagon εκδοχή του. Πρεμιέρα στο νέο Leon θα κάνει και το ανανεωμένο λογότυπο της Seat, στη μάσκα, την ουρά και το τιμόνι. Η πρεμιέρα για το κοινό θα γίνει στην έκθεση του Παρισιού.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει υπερτροφοδοτούμενα σύνολα TSI και TDI, χωρητικότητας από 1,2 έως 2 lt. Στις αρχές του 2013 θα κυκλοφορήσει με τον 1.2 TSI (με 86 και 105 PS), τον 1.4 TSI με τα 122 PS και τον 1.8 TSI (180 PS) για την έκδοση FR. Το νέο Leon θα διατίθεται νωρίτερα με τον 1.6 TDI (105 PS), ο οποίος στη έκδοση Ecomotive και με σύστημα start/stop θα καταναλώνει μόλις 3,8 lt/100 km και θα εκπέμπει 99 gr. CO2 ανά km και τον 2.0 TDI (150 PS). Αργότερα θα προστεθούν ο 1.6 με 90 PS και ο κορυφαίος diesel 2.0 TDI με 184 PS. Ανάλογα με τον κινητήρα θα διατίθενται και τα κιβώτια (5τάχυτο και 6τάχυτο μηχανικό, 6τάχυτο και 7τάχυτο DSG).

\"\"

Το μήκος του μικρομεσαίου οικογενειακού μοντέλου έχει μειωθεί κατά περίπου 5 cm, φθάνοντας τα 4,26 m. Και όμως το μεταξόνιο είναι σχεδόν 6 cm μακρύτερο, καθώς οι μηχανικοί της Seat τοποθέτησαν τον μπροστινό άξονα 40 mm πιο μπροστά. Μεγαλύτερος είναι ο χώρος και για τις αποσκευές, φθάνοντας πλέον τα 380 lt. Η χρήση ελαφρύτερων υλικών συνέβαλε στη μείωση του βάρους κατά 90 kg, συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά του Leon.

Στην έκδοση FR, ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα Eco, Comfort και Sport και να ρυθμίσει ανάλογα το σύστημα διεύθυνσης, την απόκριση του γκαζιού και τον ήχο του κινητήρα. Ο φωτισμός της καμπίνας των επιβατών θα μπορεί να αλλάξει ανάμεσα σε λευκό και κόκκινο. Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας θα περιλαμβάνει και οθόνης αφής έως 5,8 ίντσες.

newsauto.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook