Την καθυστέρηση των εργασιών στο γήπεδο των Περιβολίων φαίνεται ότι είχαν στόχο άγνωστοι που πραγματοποίησαν δολιοφθορά σε τέσσερα μηχανήματα που μετέχουν στις εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα το πρωί, εργαζόμενοι που πήγαν να βάλουν το πρωί μπρος τα μηχανήματα διαπίστωσαν έγκαιρα ότι άγνωστοι  είχαν τοποθετήσει ζάχαρη στα ντεπόζιτα ενώ είχαν σπάσει και τζάμια σε ορισμένα εξ'αυτών, προκαλώντας σημαντικές φθορές συνολικής αξίας περίπου 5000 ευρώ.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Ιδιοκτήτης της τεχνικής εταιρείας που έχει αναλάβει τις εργασίες του γηπέδου κ. Μ. Μαθιουλάκης

" προφανώς οι δράστες δεν ήθελαν να κλέψουν αλλά να κωλυσιεργήσουν τις εργασίες που γίνονται στο γήπεδο. Γέμισαν τα ντεπόζιτα των μηχανημάτων με ένα κιλό ζάχαρη. Ευτυχώς οι εργάτες το αντιλήφτηκαν έγκαιρα και δεν έβαλαν μπροστά τα μηχανήματα και έτσι απεφεύχθησαν τα χειρότερα, δηλαδή αυτά να καούν".

Τα σχέδια των δραστών να προκαλέσουν πρόβλημα στο έργο δεν ευδοκίμησαν καθώς όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μαθιουλάκης τα μηχανήματα αντικαταστάθηκαν και περίπου στις 11 το πρωί οι εργασίες στο γήπεδο ξεκίνησαν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και δέκα ημέρες περίπου έχουν ξεκινήσει εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου με την αντικατάσταση του χλοοτάπητα ώστε το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει η ποδοσφαιρική ομάδα του Πλατανιά Χανίων στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας να τηρεί τις προδιαγραφές που απαιτούνται για να φιλοξενεί αγώνες της πρώτης κατηγορίας.

Η πορεία των εργασιών γίνονται με πρωτόγνωρους για τα ελληνικά δεδομένα ρυθμούς και όπως αποδείχτηκε μεμονωμένες κακόβουλες ενέργειες ορισμένων δεν είναι ικανές να ανατρέψουν αυτήν την πορεία.