Στην εκπόνηση εννέα συνολικά μελετών, που αφορούν την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων και βιολογικών καθαρισμών σε διάφορούς οικισμούς του Δήμου Γόρτυνας, προχωράει η δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα έπειτα από πρόταση του Δημάρχου, αναμένεται να γίνει τροποποίηση του προϋπολογισμού, προκειμένου να εκπονηθούν οι απαιτούμενες μελέτες που θα καλύψουν τις ανάγκες του Δήμου Γόρτυνας για αποχετευτικά δίκτυα και βιολογικούς καθαρισμούς.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Σχοιναράκης, τόνισε πως οι συγκεκριμένες μελέτες που αφορούν έργα υποδομής, αποτελούν προτεραιότητα για την δημοτική αρχή, υποστηρίζοντας συνάμα πως πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσει ο Δήμος να αξιοποιήσει τα χρηματοδοτικά προγράμματα που ενδεχομένως ανοίξουν το επόμενο διάστημα, εντάσσοντας τις σε κάποια εξ αυτών.

«Αποφασίσαμε να εκπονήσουμε μελέτες αποχετευτικών δικτύων και βιολογικών καθαρισμών, για όσα χωριά δεν διαθέτουν τις παραπάνω υποδομές ή δεν έχουν εκπονηθεί μελέτες για αυτά.

Είναι πολύ σημαντικό ο Δήμος να έχει έτοιμες και ώριμες μελέτες, , ώστε όταν μας δοθεί η ευκαιρία να τις καταθέσουμε και να διεκδικήσουμε την ένταξή τους.

Οι μελέτες αυτές θα καλύψουν τις ανάγκες συνολικά 23 οικισμών και στόχος μας είναι μέχρι το τέλος της θητείας μας, όχι μόνο να έχουν ολοκληρωθεί και να είναι ώριμες, αλλά να έχουμε δρομολογήσει και την ένταξή τους σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Επίσης ο Δήμος θα προχωρήσει σύντομα και στην εκπόνηση παρόμοιων μελετών για όσα χωριά έχουν απομείνει» ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γόρτυνας, κάνοντας παράλληλα γνωστό πως ο Δήμος Γόρτυνας θα αγοράσει κι ένα αγροτεμάχιο στον Πανασό, όπου θα εγκατασταθεί ο βιολογικός καθαρισμός του οικισμού, ένα έργο που έχει ήδη πάρει την οδό της υλοποίησης.

Αναλυτικά θα εκπονηθούν οι εξής μελέτες:

1) «Αποχετευτικό δίκτυο Ακαθάρτων Ανω Μουλίων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων.»

2) «Αποχετευτικό Δίκτυο Ακαθάρτων οικισμού Πρινιά για την μεταφορά των λυμάτων στην μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων Αγίας Βαρβάρας.»

3) Αποχετευτικό Δίκτυο Ακαθάρτων οικισμού Λέντα και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων.»

4) «Αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων οικισμών Σοκαρά-Αποινίου και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων.»

5) «Αποχετευτικό Δίκτυο Ακαθάρτων οικισμού Αγίων Δέκα και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων.» Η μελέτη συμπεριλαμβάνει και τα χωριά Μητρόπολη, Αμπελούζος, Χουστουλιανά, Πλάτανος και Πλώρα.

6) «Αποχετευτικό Δίκτυο Ακαθάρτων οικισμού Βασιλικών Ανωγείων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων. Η μελέτη αφορά και τους οικισμούς Απεσωκάρι και Φλαθιάκες.

7) «Αποχετευτικό Δίκτυο Ακαθάρτων οικισμού Γκαγκαλών, και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων οικισμών.» Αφορά και τους οικισμούς Στόλους, Ίνια, Λούρες, Βαλή.

8) «Αποχετευτικό Δίκτυο Ακαθάρτων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων οικισμού Βαγιωνιάς. Συμπεριλαμβάνει και τα χωριά Λούκια και Κουμάσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook