Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη συνάντηση με τους Βουλευτές του νομού, τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ευρυπίδη Κουκιαδάκη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φαιστού στις Μοίρες. Την συνάντηση συγκάλεσε η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη για να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Φαιστού αλλά και την Μεσσαρά γενικότερα.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και είχε ενημερωτικό χαρακτήρα για την πορεία του Δήμου, των αναπτυξιακών έργων που τον αφορούν, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει ο Καλλικράτης.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, κ. Μάξιμος Σενετάκης, κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης, κ. Μαρία Διακάκη, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κ. Νότης Μαριάς, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού, οι δημοτικοί Σύμβουλοι της δημοτικής αρχής αλλά και η μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση.

Ιδιαίτερες αναφορές έκανε η δήμαρχος στα ζητήματα:

• Καλλικράτης και Καθημερινότητα.

• Αναπτυξιακά έργα δήμου Φαιστού.

• Αναπτυξιακά έργα Μεσσαράς.

• Γενικότερη Θεματολογία που αφορά τομείς όπως τον Αγροτικο, της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού, τον Τριτογενή, τη διαχείριση απορριμμάτων, υποδομές κ.α.

Οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου και προσθετικά οι δημοτικοί σύμβουλοι, εισηγήθηκαν διάφορα επιμέρους θέματα ο καθένας στον τομέα του, ενημέρωσαν τους βουλευτές της Συγκυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης αλλά και τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη και τους κάλεσαν να δώσουν λύση σε καίρια ζητήματα που αφορούν το μέλλον του Δήμου.

Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασαν την αγαστή συνεργασία που υπάρχει με την δήμαρχο, ενημερώθηκαν και ενημέρωσαν στη συνάντηση τα διάφορα στάδια που βρίσκονται επιμέρους ενέργειες ανάπτυξης που μπορούν να δώσουν μια αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή.

Οι Βουλευτές τοποθετήθηκαν στα ζητήματα που αναφέρθηκαν και δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση τους. Ειδικότερα οι Βουλευτές της συγκυβέρνησης προθυμοποιήθηκαν να συνδράμουν στο έργο του δήμου και να συνοδεύσουν την δήμαρχο ώστε να στηρίξουν θέματα του δήμου με επισκέψεις σε Υπουργεία όποτε αυτό χρειαστεί. Αντίστοιχα οι Βουλευτές της αντιπολίτευσης στηρίζουν αμέριστα και αυτοί με την σειρά τους για τα όποια προβλήματα ενημερώθηκαν στην συνάντηση και δήλωσαν έτοιμοι να δράσουν.

Η Δήμαρχος Φαιστού αφού ενημέρωσε κατ’ ιδίαν τους προσκεκλημένους, απέστειλε μια αναλυτική ενημέρωση με τα θέματα του Δήμου στους βουλευτές και στην Περιφέρεια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με προτεραιότητες και ενέργειες που μπορούν να βοηθήσουν τον Καλλικρατικό δήμο Φαιστού.

Κλείνοντας την συνάντηση η δήμαρχος δήλωσε:

«Προτεραιότητα πρέπει να είναι η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας, η βιωσιμότητά του και η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη» ανέφερε η δήμαρχος για να προσθέσει με έμφαση:

«Μας ενδιαφέρει να έχουμε έναν διάλογο ουσιαστικό, παραγωγικό και γόνιμο με την Περιφέρεια και τους νεοεκλεγμένους βουλευτές, δίνουμε λοιπόν ένα επόμενο ραντεβού με προοπτική την επίλυση των τόσο σοβαρών θεμάτων που τέθηκαν στη συνάντηση».