Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας στα πλαίσια προώθησης των διμερών εμπορικών συνεργασιών διοργανώνει στις 24-25 Ιουλίου στην Σαντορίνη επιχειρηματική αποστολή με σημαντικούς θεσμικούς φορείς του τουρισμού της Τοσκάνης Ιταλίας.

Η Φλωρεντία και η Τοσκάνη γενικότερα αποτελούν την βαριά βιομηχανία του ιταλικού τουρισμού με σημαντικές πρωτοβουλίες προώθησης του τουριστικού προϊόντος με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανάπτυξη και προώθηση του αγροτουρισμού της Τοσκάνης που αποτελεί πλέον βέλτιστη πρακτική.

«Στόχος της δράσης αυτής δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνοιταλικού επιμελητηρίου κ.Γ.Τσαμίχας-είναι η γνωριμία των Ιταλών με τους Έλληνες επιχειρηματίες και φορείς του νησιού προκειμένου να συζητηθούν και δρομολογηθούν διαδικασίες αμοιβαίας συνεργασίας. Παράλληλα αποτελεί μοναδική ευκαιρία προβολής του νησιού και του ελληνικού τουριστικού προϊόντος»

Η ιταλική επιχειρηματική αποστολή αποτελείται από τους: Αντιπεριφερειάρχη Φλωρεντίας - Υπεύθυνο σε θέματα τουρισμού -, Πρόεδρο Ταξιδιωτικών Γραφείων - Εμπορικός Σύλλογος Νομού Τοσκάνης -, Πρόεδρο Ομοσπονδίας Καταστημάτων Εστίασης και Τουρισμού - Εμπορικός Σύλλογος Φλωρεντίας -, Πρόεδρο Ομοσπονδίας Καταστημάτων Εστίασης και Τουρισμού - Εμπορικός Σύλλογος Νομού Τοσκάνης -, Ένωση Ξενοδόχων - Εμπορικός Σύλλογος Νομού Τοσκάνης-, Πρόεδρο Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Νομού Τοσκάνης-, Αντιπρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Νομού Τοσκάνης - Υπεύθυνος σε θέματα τουρισμού -, Αντιπρόεδρο Ένωσης Super Tour Operator, Πρόεδρο Κέντρου Επιμόρφωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ταξιδιωτικά γραφεία, Επιχειρηματίες Αγροτουρισμού της Τοσκάνης. Στις συναντήσεις αυτές θα παρευρεθεί ο Εμπορικός Ακόλουθος της ιταλικής πρεσβείας κος Marco Midolo καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων κος Αθ. Ρούλιας.

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις,όπως αναφέρει το newsbeast.gr, θα διεξαχθούν στην Σαντορίνη την Τρίτη 24 Ιουλίου, ώρα 11.00 στην έδρα της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.