Το Σίσι είναι ένα τουριστικό θέρετρο με ένα γραφικό λιμανάκι με όμορφη αμμουδερή παραλία. Βρίσκεται 26 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά από τον Άγιο Νικόλαο και 41 χιλιόμετρα Ανατολικά από το Ηράκλειο. Κατοικείται από 700 περίπου κατοίκους.

Οι επισκέπτες που θα επιλέξουν το Σίσι για τις διακοπές τους έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν διάφορα αξιοθέατα, μεταξύ των οποίων το γραφικό παραδοσιακό χωριό Επάνω Σίσι (Ανατολικά 1,5 χιλιόμετρο), όπου κανείς μπορεί να δει ζωντανά και κοντά-κοντά την «δραματική» αντίθεση του σύγχρονου τουριστικού θέρετρου και του παραδοσιακού χωριού.

Αμέσως έξω από την Νέα Εθνική Οδό προς τα Νότια μπορείτε να επισκεφτείτε τη Μονή Αγίου Γεωργίου Σεληναρίου (5 χιλιόμετρα) με την θαυματουργή εικόνα του Αγίου και το ορεινό χωριό Βραχάσι (, 7 χιλιόμετρα, 360 μέτρα υψόμετρο) που είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές ενός μικρού ορεινού όγκου του Ανάβλοχου, εάν θέλετε κάποιες εναλλακτικές εκδρομές γιατί έχετε κουραστεί από την «φασαρία» των ακτών.

Πολύ κοντά στο Σίσι βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος των Μαλίων (περίπου 5 χιλιόμετρα Δυτικά) και το σπήλαιο Μιλάτου (5 περίπου χιλιόμετρα Ανατολικά) για όσους θέλουν να συνδυάσουν το μπάνιο τους με μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εκδρομή.

Το Σίσι διαθέτει εξαιρετική ξενοδοχειακή υποδομή με ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ για όσους θέλουν να αποφύγουν τα μεγάλα ξενοδοχεία και τις ανέσεις τους.

Το φαγητό είναι καλό και εύκολα το βρίσκεις στις πολλές ταβέρνες και τα εστιατόρια της περιοχής.

Για το κολύμπι σας έχετε την μικρή αμμουδερή παραλία του οικισμού και τις πολύ κοντινές οργανωμένες παραλίες Μπούφος (αμμουδιά) και Αυλάκι (βότσαλο) και την λίγο απομονωμένη Καλημέρα Κρήτη (αμμουδιά), σε μικρή όμως απόσταση (5 λεπτά ποδαρόδρομο από το Αυλάκι).

Έκτακτες περιπτώσεις υγείας καλύπτονται από το τοπικό Αγροτικό ιατρείο στο Βραχάσι.

Οι επισκέπτες της περιοχής την εποχή του Πάσχα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πανηγύρι που γίνεται στη Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι την Δευτέρα του Πάσχα ή στις 23 Απριλίου.

Η πρόσβαση από τον Άγιο Νικόλαο ή το Ηράκλειο γίνεται με τακτικά και πυκνά δρομολόγια λεωφορείων και με νοικιασμένα ή ιδιωτικά αυτοκίνητα, ή μοτοσικλέτες. Επίσης από τον Άγιο Νικόλαο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ταξί, ειδικά αν είστε μια μικρή παρέα 3-4 ατόμων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook