Εσπερίδα με θέμα «Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Κρήτης & Αγορά Εργασίας – Επιχειρήσεις & Φοιτητές δημιουργούν το Επαγγελματικό τους αύριο» διοργανώνει το Επιμελητήριο Χανίων σε συνεργασία με το τμήμα Δυτ. Κρήτης του Τ.Ε.Ε. & το Οικονομικό Επιμελητήριο, τη Τετάρτη 18 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων του Ε.Β.Ε.Χ.

Η εκδήλωση απευθύνεται στον επιχειρηματικό κόσμο της Κρήτης και σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς που μελλοντικά ίσως αποτελέσουν φορείς επαγγελματικής σταδιοδρομίας των αποφοίτων Πολυτεχνείου, Πανεπιστημίου Κρήτης, & ΤΕΙ.

Στόχος της εσπερίδας, να παρουσιαστεί το πρόγραμμα δράσεων των Δομών Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας των τριών Ιδρυμάτων στην κατεύθυνση της διασύνδεσης τους με την αγορά εργασίας, αλλά και η καταγραφή προτάσεων για τη γενικότερη συνεργασία τους με τον Επιχειρηματικό κόσμο της Κρήτης, και σκοπό, την προώθηση καινοτόμων ιδεών και προγραμμάτων που στοχεύουν στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της απασχόλησης.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εσπερίδας περιλαμβάνει:

Χαιρετισμοί  εκπροσώπων Επιμελητηρίων

18:00-18:05  Ιωάννης Μαργαρώνης, Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων

18:05-18:10 Ιωάννης Στρογγυλός Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Περιφερειακό τμήμα Δυτικής Κρήτης

18:10-18:15 Παντελής Πετσετάκης, Πρόεδρος Οικονομικού  Επιμελητηρίου Ελλάδος –  τμήμα Δυτικής Κρήτης

*Δ.Α.Σ.Τ.Α. Πολυτεχνείου Κρήτης

18:15-18:25 Καθηγητής Ιωάννης Σαριδάκης, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πολυτεχνείου Κρήτης, Επιστημονικός υπεύθυνος της Δ.Α.Σ.Τ.Α. «Η στρατηγική του Πολυτεχνείου Κρήτης για τη διασύνδεση του με την αγορά εργασίας».

18:25-18:35 Καθηγητής Απόστολος Δόλλας, Επιστημονικός υπεύθυνος της Πρακτικής Άσκησης. «Εμπειρίες από το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης».

18:35-18:45 Αναπλ. Καθηγητής Βασίλειος Κελεσίδης, Επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. «Καλλιεργώντας την επιχειρηματική κουλτούρα στο Πολυτεχνείο Κρήτης».

18:45-18:55 Επικ. Καθηγητής Ευάγγελος Γρηγορούδης, Επιστημονικός συνεργάτης Γραφείου Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας. «Η απορρόφηση των αποφοίτων του Πολυτεχνείου Κρήτης από την αγορά εργασίας»

18:55-19:05 Δρ. Κλεάνθη Λακιωτάκη, Στέλεχος της Δ.Α.ΣΤΑ. «Το Πληροφοριακό Σύστημα της Δ.Α.ΣΤΑ. Πολυτεχνείου Κρήτης ως μια ενιαία πύλη προς την αγορά εργασίας».

Δ.Α.Σ.Τ.Α. Πανεπιστημίου Κρήτης 

19:05 – 19:15 Mιχαήλ Ταρουδάκης, Καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών, Ιδρυματικός Υπεύθυνος ΔΑΣΤΑ & Ιδρυματικός Υπεύθυνος Γραφείου Πρακτικής Άσκησης, «Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και η Πρακτική Άσκηση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης».

19:15 – 19:25  Δήμητρα Βογιατζή MSc, Αρμόδια για τη Συμβουλευτική Επιχειρηματικότητας, «Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Κρήτης».

19:25 – 19:35 Γιώργος Νεοφώτιστος, Διδάσκων Τμήματος Φυσικής & Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) Πανεπιστημίου Κρήτης, «Οι δραστηριότητες της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης».

Δ.Α.Σ.Τ.Α. Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Κρήτης

19:35 – 20:05 Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) ΤΕΙ Κρήτης-Εκπρόσωπος της ΔΑΣΤΑ ΤΕΙ Κρήτης Αναστασάκης Ανδρέας – Επιστημονικός υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης , Παπαδουράκης Γεώργιος  «Η στρατηγική του ΤΕΙ Κρήτης για την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης των πτυχιούχων του»

20:05 – 20:15 Καθηγητής Εφαρμογών Λιδάκης Γιώργος, Υπεύθυνος  Πρακτικής Άσκησης Τμήματος  Ηλεκτρονικής ΤΕΙ Κρήτης «Προς μία επιτυχή σύνδεση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Αγοράς Εργασίας μέσω της πρακτικής άσκησης: Πεδία συνεργασίας για το Τμήμα Ηλεκτρονικής Τ.Ε.Ι. Κρήτης»

20:15 – 20:45  Συζήτηση – Ερωτήσεις

20:45 Μπουφές

*Δ.Α.ΣΤΑ.

 Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) είναι μία δομή, ο κύριος ρόλος της οποίας είναι να συντονίζει τις δομές (Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας, Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας) των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που αφορούν στη σταδιοδρομία των φοιτητών τους και τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook