Την άποψη πως είναι απαραίτητη η περαιτέρω συρρίκνωση των οικονομιών της Ελλάδας και της Ισπανίας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αντιμετώπισης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων των δύο αυτών χωρών εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας στη γερμανική Βουλή τόνισε ότι η εξυγίανση των προβληματικών κρατών – Ελλάδα, Ισπανία – θα έρθει μόνο μέσα από τη συρρίκνωση των οικονομιών τους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να συζητά η Ευρώπη μέτρα ανάπτυξης που θα στηρίζονται σε δανεικά».

Μάλιστα χαρακτήρισε την συρρίκνωση των οικονομιών ως «απαραίτητη και φυσιολογική εξέλιξη»!

Να σημειωθεί ότι η κυρία Μέρκελ, σε ό,τι αφορά την «οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων», η οποία δίδεται στην Ελλάδα, τόνισε ότι θεωρεί «υψηλό αγαθό» την τήρηση των δεσμεύσεων και για μια ακόμη φορά υποστήριξε την ανάγκη για μεγαλύτερο έλεγχο και δυνατότητα επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανέφερε δε ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο αποτελεί βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ τόνισε ότι σε συγκεκριμένα σημεία θα πρέπει να δοθεί στις Βρυξέλλες ακόμη μεγαλύτερη εξουσία για επιβολή κυρώσεων, όταν ένα κράτος-μέλος δεν τηρεί τους κανόνες.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook