Αναγκαία χαρακτήρισε τη σταδιακή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορά και να αποκατασταθεί το διεθνές κύρος της χώρας ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Μ.Λινκ, στη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Δ.Κούρκουλα.

Ο κ.Λινκ σημείωσε πως στο θέμα της ελληνικής κρίσης έχει χαθεί «πολύς καιρός», ωστόσο τόνισε ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται θετική στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και αυτό «έχει γίνει θετικά αποδεκτό».

Σημείωσε ότι αναμένεται με ενδιαφέρον μια «περιεκτική και σοβαρή αξιολόγηση της ελληνικής προσπάθειας από την τρόικα», ενώ υπενθύμισε ότι κρίσιμη είναι και η εκκρεμότητα που ανακοινώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, το οποίο παρέπεμψε στα μέσα Σεπτεμβρίου την απόφασή του για την συμβατότητα με το Σύνταγμα της χώρας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίηση.

Ο κ. Κούρκουλας αναφέρθηκε στη θεματολογία της συζήτησης που είχε με τον Γερμανό συνομιλητή του (και που μεταξύ άλλων περιελάμβανε το μέλλον των διαπραγματεύσεων για το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ, τη διεύρυνση και τις διμερείς σχέσεις) υπογραμμίζοντας ότι «στόχος είναι, οι ελληνογερμανικές σχέσεις να μην εξαντλούνται στη σχέση δανειοδότη και δανειολήπτη, αλλά να ανακτήσουν το στρατηγικό βάθος που ιστορικά τις χαρακτηρίζει».

Ο Μ.Λινκ είχε ακόμη συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, Δ.Αβραμόπουλο και τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook