Στο μικροσκόπιο της βελγικής εφημερίδας «L\’Echo» έχουν μπει οι σχέσεις Κύπρου και Ρωσίας. Η εφημερίδα σε άρθρο της με τίτλο «Οι Ρώσοι στην Κύπρο: Ενας Δούρειος Ιππος στην Ευρώπη» εκφράζει την ανησυχία της για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει στην Ευρώπη η σχέση των δύο χωρών.

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα φιλοξενείται πάντως και η απάντηση του Κύπριου προέδρου Δημήτρη Χριστόφια που κάνει λόγο για «πολλά παραμύθια (που) κυκλοφορούν σχετικά με την Κύπρο».

Η «L\’ Echo» σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Χριστόφια γράφει: «Παραμύθια ή όχι, η μαγεία αρχίζει και πιάνει: Η Κύπρος και η Ρωσία υπέγραψαν μία συμφωνία για τη διπλή φορολόγηση εισοδημάτων, η οποία θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου του 2013. Ένα μέτρο που θα σβήσει την Κύπρο από τη μαύρη λίστα».

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι τον περασμένο Δεκέμβρη, η Μόσχα δάνεισε 2,5 δισ. ευρώ με προνομιακό τόκο, για να επιτρέψει στην κυπριακή κυβέρνηση να καλύψει τις δαπάνες της για το έτος 2012. «Η Λευκωσία ελπίζει σε νέα κίνηση, ζητώντας επιταγή 5 δισ. ευρώ, τη στιγμή που η κυβέρνησή της ζητούσε επίσημα την οικονομική βοήθεια της ΕΕ», επισημαίνει η εφημερίδα και τονίζει ότι οι Ρώσοι έχουν στη Λεμεσό δύο σχολεία, δύο εφημερίδες και ένα ραδιοφωνικό σταθμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook