Την πόρτα του ανακριτικού γραφείου θα περάσει εκ νέου σήμερα το πρωί ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Άμυνας, Νίκος Ζήγρας, ο οποίος εξακολουθεί να είναι προφυλακισμένος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Ν. Ζήγρας που φέρεται ότι ήταν το «δεξί χέρι» του Άκη Τσοχατζόπουλου στη διαδρομή των χρημάτων από τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων ζήτησε ο ίδιος από τον ανακριτή να απολογηθεί επί της ουσίας για όσα κατηγορείται.

Το αίτημά του, αποτελεί πιθανότατα ένδειξη ότι αυτή τη φορά είναι αποφασισμένος να μιλήσει, αλλάζοντας τη στάση που είχε κρατήσει όταν συνελήφθη, οπότε και άσκησε το δικαίωμα της σιωπής.

Ο Νίκος Ζήγρας που φέρεται ότι ήταν ο διαχειριστής των χρημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου από το 1997 και ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από τις offshore που χρησιμοποιήθηκαν ως «όχημα» στη διακίνηση του βρώμικου χρήματος, θα κληθεί να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του ανακριτή για το ρόλο του στην υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, η επίσης προφυλακισμένη σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας Βίκυ Σταμάτη, δια των συνηγόρων της, προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας ζητώντας και πάλι τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, μετά την απόρριψη του σχετικού αιτήματος της από τον ανακριτή.

Η Βίκυ Σταμάτη επικαλούμενη ψυχιατρική γνωμάτευση του επίκουρου καθηγητή της Ψυχιατροδικαστικής Α. Δουζένη, σύμφωνα με την οποία πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, υποστηρίζει ότι η κατάσταση της έχει πλέον επιβαρυνθεί με κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή της.

Στην προσφυγή της η σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αυτό τον κίνδυνο που είναι ορατός, άμεσος και αποδεδειγμένος από σοβαρή ιατρική γνωμάτευση, η προσβαλλόμενη Διάταξη του κ. Ανακριτή ενώ τον αναγνωρίζει ως υπαρκτό αναφέροντας ότι αποτελεί άσχημη συνθήκη για τη ποιότητα της ζωής μου και για αυτήν του παιδιού μου, τον υποβιβάζει σε επίπεδο απλής εφήμερης ασθένειας που απαιτεί μια απλή ιατρική αντιμετώπιση από τους γενικούς και μη εξειδικευμένους ιατρούς των φυλακών και τελικά απορρίπτει την Αίτηση. Η ύπαρξη και μόνο της προσαχθείσας ιατρικής γνωμάτευσης του Καθηγητή Δουζένη αν μη τι άλλο τουλάχιστον, υποχρεώνει τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα σε εγρήγορση, ώστε να αποφευχθεί τυχόν αρνητική εξέλιξη στην υγεία του κρατουμένου. Η παράλειψη αντιμετώπισης του προβλήματος και η μετακύλησή του στην διοικητική υπηρεσία της φυλακής, μπορεί να εξομοιωθεί με πράξη υποβολής του κρατουμένου σε βασανιστήριο, εφ’ όσον έναν ασθενή άνθρωπο τον αντιμετωπίζει ως υγιή, παραβιάζοντας έτσι ευθέως το άρθρο 3 της ΕΣΔΑ. Αναρωτιέται κανείς, έχει να φοβηθεί τίποτε ή βλάπτεται η ανακριτική διαδικασία από τη διενέργεια της αιτούμενης πραγματογνωμοσύνης, ή η διενέργειά της θα δυσχεράνει το ανακριτικό έργο, όταν μάλιστα από το πόρισμα της θα εξασφαλιστεί η βεβαιότητα της καταστάσεώς της κρατουμένης και εντεύθεν η περαιτέρω αντιμετώπιση της;».

Η νέα προσφυγή της κ. Σταμάτη θα κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο τις επόμενες ημέρες.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook