Άλλο ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου στη Κρήτη έρχεται στην επιφάνεια προκαλώντας αμηχανία και προβληματισμό σε όλους όσους προσπαθούν να περιορίσουν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Κοντά σε παιδικές κατασκηνώσεις  στα Χανιά της Κρήτης ένας αγρότης είχε μέσα σ’ ένα περιφραγμένο χώρο μαζί με τα πρόβατα τις κατσίκες και τις κότες του και δύο ασπρόμαυρα σκυλιά.

Τα ζώα εδώ και 8 μήνες τα κακοποιούσε συχνά, όπως καταγγέλλει μια γειτόνισσα του, η οποία είχε προσπαθήσει να του εξηγήσει – αν και δεν γνώριζε καλά ελληνικά – ότι βλάπτει τα ζώα και πως ο τρόπος, που τους συμπεριφέρεται, είναι το λιγότερο απάνθρωπος.

Αυτή η γυναίκα κατήγγειλε στον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» το τι περνούσαν αυτά τα πλάσματα καθώς το ένα πέθανε χθες προφανώς από θερμοπληξία, αφού ο ιδιοκτήτης του το είχε αλυσοδεμένο και εκτεθειμένο διαρκώς στον ανελέητο ήλιο.Η γυναίκα εξήγησε, ότι αυτός ο αγρότης χτυπούσε τα σκυλιά, αν δεν πήγαιναν κοντά του κάθε φορά, που τα καλούσε, με ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα ποτίσματος!

Την τελευταία εβδομάδα, όπως εξήγησε η καταγγέλλουσα, είχε τα ζώα αλυσοδεμένα μέσα στον ήλιο. Το ένα τελικά – όπως αναφέραμε – πέθανε χθες ενώ το άλλο μετά τις διαμαρτυρίες, που του έκαναν οι γείτονες, το εξαφάνισε!

Το ζώο, που δεν άντεξε και πέθανε ήταν δεμένο στον φράχτη χωρίς ίχνος στεγάστρου, (όπως φαίνεται στη φωτό) να το προστατεύει. Το δεύτερο, το οποίο και εξαφάνισε, ήταν δεμένο δίπλα σε μια δεξαμενή νερού και έτσι είχε για κάποιες ώρες ανάλογα με το σημείο, που έπεφτε ο ήλιος, κάποια ελάχιστα εκατοστά χώρου, τα οποία ήταν σκιερά.

Αρκετοί γείτονες είχαν μπει μέσα στο κτήμα, είχαν λύσει τα σκυλιά και τους είχαν δώσει νερό, αφού ούτε αυτό δεν έκανε ο ιδιοκτήτης τους.

Εκείνος κάθε φορά, που τα έβλεπε λυμένα μέσα εντός του περιφραγμένου χώρου, τα ξαναέδενε χωρίς νερό, χωρίς σκιά!

Η γυναίκα, που καταγγέλλει την κακοποίηση των ζώων, αφού όλες οι προσπάθειες για να συμμορφωθεί απέβησαν άκαρπες, σε μερικές μέρες επιστρέφει στην πατρίδα της.

Επειδή δεν αντέχει στην ιδέα, ότι αυτός ο άνθρωπος να συνεχίζει ανενόχλητος να κακοποιεί ζώα, ζήτησε τη συνδρομή του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, έκανε εκείνο, που δεν έκαναν οι ντόπιοι. Προφανώς επιστρέφοντας στην πατρίδα της θα διηγείται με γλαφυρό τρόπο την απανθρωπιά των Κρητικών!

Η εικόνα των εξαθλιωμένων ζώων προφανώς ήταν το ζωντανό παράδειγμα για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών της γειτονικής κατασκήνωσης σχετικά με τη φιλοζωία και τον σεβασμό στο περιβάλλον!

zoosos.gr