Εφικτό θεωρεί και η τρόικα τον περιορισμό των απασχολουμένων στο Δημόσιο, χωρίς απολύσεις έως το 2015, κατά περίπου 140.000, σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνει έκθεση τεχνοκρατών της για την πορεία της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα για τα επόμενα 3 χρόνια, την οποία δημοσιεύει την Τρίτη η εφημερίδα Ναυτεμπορική.

Η έκθεση δίνει αναλυτικά στοιχεία και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός υπολείπεται από τον προβλεπόμενο στο μνημόνιο στόχο (150.000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι έως το 2015) κατά 10.000, ωστόσο εκτιμάται ότι για τον υπολογισμό δεν έχει συνεκτιμηθεί η διοικητική μεταρρύθμιση που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ξεκινά η αξιολόγηση των δομών και οργανισμών των υπουργείων, προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το σχέδιο της διοικητικής μεταρρύθμισης, το προσωπικό δεν θα απολυθεί αλλά θα μεταταχθεί. Επίσης, έχει ανακοινωθεί αυστηροποίηση της αναλογίας των προσλήψεων / αποχωρήσεις από 1/5 σε 1/10.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook